Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου:"Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δυτική Αττική"

Στην Ελευσίνα και στο Μενίδι βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Γιώργος Παπανδρέου,το Σάββατο (26/9) στο πλαίσιο της περιοδείας του στη δυτική Αττική.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αρχικά επισκέφτηκε το Μενίδι και συγκεκριμένα το Μουσείο της πόλης ενώ μιλώντας στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «λέει πως για όλα φταίει κάποιος άλλος,ο εργαζόμενος,ο μισθωτός,ο ιδιωτικός υπάλληλος,το νοικοκυριό και γι'αυτό προτείνει να ρίξει και άλλα βάρη σε αυτούς», υπονοώντας τα οικονομικά μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.
Όπως και στο «debate των δυο» έτσι και στην ομιλία του στο Μενίδι ο κ.Παπανδρέου μίλησε για «πελατειακές σχέσεις» που προώθησε το αντίπαλο κόμμα. «Εμείς λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε κράτος που σέβεται τον πολίτη,τον εργαζόμενο και τη νεολαία,που δεν σπαταλά πελατειακά.Όχι πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς,αλλά δίκαιη αναδιανομή»,τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στην Ελευσίνα όπου και μίλησε για προβλήματα αλλά και εγκατάλειψη από πλευράς κυβέρνησης της περιοχής.Παράλληλα,επισκέφτηκε και τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
«Η δυτική Αττική έχει τεράστια προβλήματα περιβάλλοντος,ανεργίας,υποβάθμισης και κοινωνικής απομόνωσης.Έξι χρόνια είχαμε μια κυβέρνηση που,παρά τις πολλές υποσχέσεις, εγκατέλειψε αυτή την περιοχή»,υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου και προσέθεσε:«Είναι ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση,που θα αξιοποιήσει τον ανθρώπινο και τον πολιτιστικό πλούτο, όπως είναι και η περιοχή του Αισχύλου για να μπορέσουμε να κάνουμε την "πράσινη ανάπτυξη" μια χώρα,που θα φέρει επενδύσεις και θα στηρίξει τον πολίτη,το ανθρώπινο δυναμικό και το όμορφο περιβάλλον».
Τον Γιώργο Παπανδρέου συνόδευσαν στην περιοδεία του υποψήφιοι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής,ανάμεσά του ο Θόδωρος Πάγκαλος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: