Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Το ξύλο βλάπτει τη νοημοσύνη του παιδιού

Όχι μόνο ψυχικά τραύματα αλλά και μειωμένη νοημοσύνη προκαλεί το ξύλο στα μικρά παιδιά.Αυτό υποστηρίζει βάσει της έρευνάς του ο Αυστραλός κοινωνιολόγος Μάρι Στράους.
Ο κ.Στράους χρησιμοποιώντας ως δείγμα 800 παιδάκια (2-4 ετών),μελέτησε την επίδραση του ξύλου στα απείθαρχα ανήλικα και κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτά που δέχονταν χτυπήματα από τους γονείς τους,είχαν δείκτη ευφυΐας πέντε βαθμούς χαμηλότερους από εκείνα που δεν τα ξυλοκοπούσαν οι κηδεμόνες τους.
Παράλληλα,στη ίδια έρευνα αλλά με συμμετέχοντες παιδιά 5-9 ετών διαπιστώθηκε ότι η σωματική βία–ακόμα και ήπιας μορφής- μείωνε το IQ τους κατά 2,8 βαθμούς.
«Το αποτέλεσμα της έρευνας έχει μεγάλη σημασία για τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών όλου του κόσμου»,δήλωσε ο Μάρι Στράους.
Την έρευνα έρχεται να ενισχύσει και η ψυχολόγος Τζούντιθ Κέννεντι από το Σίδνεϊ,η οποία δήλωσε πως μπορεί ένα ελαφρό χτύπημα στα οπίσθια-σε πολύ αραιά διαστήματα- να μην έχει τραυματική επίδραση στο παιδάκι,το συχνό ξύλο όμως έχει βλαβερά αποτελέσματα,αφενός μεν στην εξυπνάδα και αφετέρου δε στον χαρακτήρα του ανήλικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: