Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

"Ο Ανδρέας προετοίμαζε αγωνιστές και όχι διαδόχους"

«Στην οικογένειά μου δεν είχαμε ποτέ καλές σχέσεις με βασιλιάδες ή πρίγκιπες»,δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας.μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή»,στις κατηγορίες ότι ευνοήθηκε από το όνομά του και τις τάσεις νεποτισμού στην ελληνική πολιτική σκηνή.«Ο Ανδρέας Παπανδρέου προετοίμαζε αγωνιστές και όχι διαδόχους» τονίζει ο κ.Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας και την επιρροή τους στην πολιτική επισήμανε ότι εκείνο που έμαθε από τον πατέρα του και τον παππού του είναι ότι «αν έχεις μαζί σου τον λαό,αν σε στηρίζουν οι πολίτες και μάχονται μαζί σου,τότε κανένα κέντρο,καμία ομάδα συμφερόντων δεν μπορεί να σε νικήσει».
Για τη σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου δήλωσε ότι «με συμβούλευε με τον λόγο και την πράξη του,διδάσκοντας αρχές και αξίες - κι όχι ετοιμάζοντάς με για κάποιο ρόλο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν κινδυνεύει από το σύνδρομο του «γυάλινου κόσμου», προσθέτοντας ότι η πολιτική κουλτούρα της ανοιχτής σκέψης αποτελεί για εκείνον ζωτική αρχή.Σχετικά με τρόπο επιλογής των διοικήσεων των ΔΕΚΟ στη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι θα γίνουν σύμφωνα με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης,ώστε να επιλεγούν οι ικανότεροι,στελέχη με ήθος,κύρος,όρεξη για δουλειά.
Ο κ.Παπανδρέου,καταλήγοντας,εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ο πρωθυπουργός που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση και την οδήγησε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: