Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΥ:Στους 2.837 οι νεκροί από τη γρίπη

Στους 2.837 ανέρχονται οι θάνατοι, που σχετίζονται με τη νέα γρίπη παγκοσμίως,σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (04/09) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.Ωστόσο,ο ιός Η1Ν1 δεν έχει μεταλλαχθεί.Ειδικότερα,σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ,το ένα τέταρτο ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά,αλλά ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μικρότερος από τον πραγματικό,καθώς έχει ζητηθεί από τις χώρες να μην αναφέρουν πλέον μεμονωμένα κρούσματα.
Ο ΠΟΥ παρακολουθεί με προσοχή τον ιό για να εντοπίσει τυχόν μετάλλαξή του,η οποία θα τον καταστήσει ενδεχομένως φονικότερο.
«Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί.Συνεχίζουμε να έχουμε περισσότερους θανάτους γιατί έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ,Γκρέγκορι Χαρτλ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
Σημειώνεται ότι προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων της νέας γρίπης,που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ στις 28 Αυγούστου,έκανε λόγο για 2.185 νεκρούς.
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζεται για δεύτερο κύμα της γρίπης Α
Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου προειδοποίησε τις πιο φτωχές χώρες να προετοιμαστούν για ένα δεύτερο κύμα της νέας γρίπης.
«Παρότι δε γνωρίζουμε αν θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα γρίπης,πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο αυτό»,δήλωσε ο κ.Κάουφμαν,υπεύθυνος της Διεθνούς Ομοσπονδίας,σε συνέντευξη Τύπου,που παραχώρησε στη Γενεύη,υπογραμμίζοντας πως «η ιστορία μας διδάσκει πως οι ιοί κυκλοφορούν στον πλανήτη περισσότερες από μία φορές».
Προκειμένου να προστρέξει σε βοήθεια των πιο φτωχών χωρών του πλανήτη που δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στα εμβόλια,η Διεθνής Ομοσπονδία ξεκινά από την Παρασκευή (04/09) μία παγκόσμια εκστρατεία πληροφόρησης η οποία θα αναλύσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας.
«Διότι»,όπως είπε ο δρ.Ταμάμ Αλουντάτ,υπεύθυνος της Ομοσπονδίας σε θέματα επειγόντων καταστάσεων,«ακόμα και στο καλύτερο δυνατό σενάριο έχουμε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα χέρια μας».
«Θέλουμε να πλησιάσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους,αυτούς που δεν έχουν τηλεόραση,αυτούς που δεν έχουν διαδίκτυο ή που δεν ξέρουν ανάγνωση», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: