Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Τανζανία: Δολοφονούν αλφικούς και εμπορεύονται μέλη του σώματός τους

Έως σήμερα οι αρχές έχουν συλλάβει περίπου 90 άτομα,μεταξύ των οποίων 4 αστυνομικούς,για εμπλοκή σε περισσότερες από 53 δολοφονίες έχουν καταγραφεί από το 2007 στην Τανζανία,κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές Σινιάνγκα και Μουάνζα,όπου οι δεισιδαιμονίες είναι βαθειά ριζωμένες στην παράδοση της αφρικανικής χώρας.
Η εμπορία μελών των θυμάτων,σύμφωνα με τις δοξασίες που αναφέρουν στους πελάτες τους οι «γιατροί»-μάγοι,παρουσιάζεται ως καλότυχη για τον έρωτα,τη ζωή και την εργασία.
Τέσσερα αλφικά άτομα δολοφονήθηκαν μόνο τον περασμένο μήνα,όπως καταγγέλλει η καναδική οργάνωση «Κάτω από τον ίδιο Ήλιο»,με αποτέλεσμα όλοι οι πολίτες της χώρας που εμφανίζουν αυτή την ιδιομορφία (170.000) να αισθάνονται φοβισμένοι και εγκαταλελειμμένοι από τις αρχές του κράτους.
«Με μια κυβέρνηση ανίκανη ή απρόθυμη να τους προστατεύσει από τα στιλέτα των φονιάδων των γιατρών-μάγων,δεν υπάρχει γι'αυτούς μέρος να κρυφτούν ούτε κανένας λόγος να ελπίζουν», υπογραμμίζει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.Ο ιδρυτής της οργάνωσης Πίτερ Ας εξέφρασε επιφυλάξεις για την προθυμία των τανζανικών αρχών να σταματήσουν τις δολοφονίες και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.
Και οι 15 υποθέσεις εναντίον υπόπτων,που άνοιξε η εισαγγελία τον περασμένο Ιούλιο, σταμάτησαν με την αιτιολογία της έλλειψης οικονομικών πόρων.
Στο γειτονικό Μπουρούντι,όπου έχουν δολοφονηθεί 11 άνθρωποι από πέρυσι και σύμφωνα με τις αρχές οι δολοφονίες είχαν παραγγελθεί από άτομα στην Τανζανία,συνεχίζονται οι δίκες κατά υπόπτων,ενώ ήδη έχουν καταδικαστεί πέντε άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: