Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΗΠΑ: Ακόμα τρεις τράπεζες κήρυξαν πτώχευση

Η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες αφού ακόμα τρεις τράπεζες πτώχευσαν ανεβάζοντας το σύνολο στις 84 μέχρι στιγμής για το 2009.Ο χρηματοπιστωτικός τομέας στη χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα δάνεια.
Η Affinity Bank στην Καλιφόρνια,η Bradford Bank στη Βαλτιμόρη και η Mainstreet Bank στην Μινεσότα φέρονται πως θα στοιχίσουν στην ομοσπονδιακή εταιρία εγγύησης των καταθέσεων περίπου 446 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εταιρίας εγγύησης καταθέσεων τα διαθέσιμα κεφάλαιά της έφθαναν τα 10,4 δις δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου ενώ περίπου 32 δις δολάρια είναι διαθέσιμα για να αντιμετωπιστούν πτωχεύσεις τραπεζών το 2010.
«Αυτήν την εβδομάδα ότι οι πτωχεύσεις τραπεζών θα συνεχίσουν να είναι πολλές,καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα επισφαλή,απλήρωτα δάνεια.Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ακόμα κι όταν η κατάσταση της οικονομίας θα αρχίσει να βελτιώνεται»,δήλωσε η πρόεδρος της FDIC,Σίλα Μπέαρ.Ο αριθμός των τραπεζών που έχουν κηρύξει πτώχευση μέσα στο 2009 είναι 84, αρκετά υψηλός σε σύγκριση με το 2008 όπου ήταν 25 και το 2007 με κλείσιμο μόλις τριών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: