Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Υψηλά πρόστιμα ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Υψηλά πρόστιμα επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς με υψηλότερο εκείνο 100.000ευρώ στο Mega καθώς στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο παραβιάστηκε η νομοθεσία που όριζε ότι απαγορεύεται δύο ημέρες πριν από τις εκλογές η διεξαγωγή εκπομπών προεκλογικού πολιτικού διαλόγου και οι εκτιμήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα.
Επίσης, 80.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε το ΕΣΡ στο Star για το τηλεοπτικό πρόγραμμα Μπορώ με παρουσιάστρια την Άννα Δρούζα για τις εκπομπές που προβλήθηκαν στις 24 και 26 Μαρτίου ύστερα από καταγγελία της Έλλης Στάη για παρέμβαση στην ιδιωτική της ζωή.
Εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου επεβλήθη στο κανάλι του Μπουρναζίου,το Άλτερ.Οι διαφημίσεις προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια παιδικού προγράμματος,στις 20 και 27/12/2008.Πέντε χιλιάδες ευρώ λιγότερα επιβλήθηκαν και στο Mega για τον ίδιο ακριβώς λόγο για εκπομπής στις 6 Μαρτίου.
Είκοσι χιλιάδες ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον ANT1 για την εκπομπή Αξίζει να το δεις της Τατιάνας Στεφανίδου (9/4/2009) με θέμα την οικογενειακή βία.Το ΕΣΡ εξέτασε την υπόθεση ύστερα από καταγγελία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Το ΕΣΡ προέβη σε αυτό το πρόστιμο με την αιτιολογία πως δεν ακούστηκε η αντίθετη γνώμη.
Ακόμη,20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ΣΤΑΡ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση αναψυκτικού,κατά τη μετάδοση του μετεωρολογικού δελτίου από την Πετρούλα Κωστίδου.
Επιπλέον,15.000 ευρώ επεβλήθη στο ΑΙΓΑΙΟ TV για παράλειψη υποβολής ζητηθέντων στοιχείων,βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 310/1996.
Τέλος,το ΕΣΡ απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός του Περιστερίου EXTRA CHANNEL για πρόστιμο 30.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για εκπομπή του Γιώργου Λιακόπουλου,σχετική με παρουσίαση βιβλίων.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εκτίμησε πως η εκπομπή δεν αφορά τηλεπώληση, αλλά είναι εκπομπή λόγου και για το λόγο αυτό απέρριψε την αίτηση θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: