Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με φόντο τις πυρκαγιές

Νέα διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας,προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.«Η αμετροέπεια,η κινδυνολογία και ο λαϊκισμός είναι φαίνεται στο DNA τους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Ευάγγελος Αντώναρος,κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για τη στάση που επέδειξε 48 ώρες μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών.
Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπακωνσταντίνου,δήλωσε πως «στο DNA της ΝΔ βρίσκεται η ανικανότητα,η φαυλότητα και η αναλγησία»,ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα εγκλήματα του 2007 και του 2009.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η λεγόμενη υπεύθυνη στάση τους έγινε άκριτη κινδυνολογία»,ενώ αναφορικά με την κριτική που δέχεται ο ίδιος και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για τους χειρισμούς στην υπόθεση των πυρκαγιών, δήλωσε ότι εκτελεί τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός και όσον αφορά στη σύνθεση της κυβέρνησης αποφασίζει ο πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπανδρέου,τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και είναι καιρός αυτή η τραγωδία να αποτελέσει και την “κόκκινη γραμμή” για να γίνουν μεγάλες αλλαγές».
Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη και επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ.«Αυτά που ακούμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι απαράδεκτα και προσβάλλουν την νοημοσύνη και την ευαισθησία του ελληνικού λαού», προσέθεσε.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές τις βολές στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανταπέδωσαν ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών,Χ.Καστανίδης και ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Σπ.Κουβέλης.
Για εικόνα ντροπής της Ελλάδας έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας,Σπ.Κουβέλης,αναφέροντας ότι «η ΝΔ σύνδεσε το όνομά της με τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της χώρας» και τη χαρακτήρισε «επικίνδυνη,καθώς δυσφημεί τη χώρα».
Τα παθήματα του 2007 και του 2009 δεν έγιναν μαθήματα στην κυβέρνηση,τόνισε ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ,κ.Καστανίδης,κατηγορώντας την ότι δεν διδάχθηκε τίποτα,δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης και συντονισμού,δεν προχώρησε σε κανένα σχεδιασμό και οδηγήθηκε στο νέο όλεθρο.«Η παραίτηση έχει σχέση με την ευθιξία. Αν λείπει η ευθιξία,λείπει και η παραίτηση.Δεν μπορούμε να κάνουμε υποδείξεις ευθύνης»,προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: