Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Παραιτήσεις υπουργών ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Την παραίτηση των υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης,καθώς και των υφυπουργών τους,ζήτησαν με τον πλέον αιχμηρό τρόπο οι Οικολόγοι Πράσινοι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.
«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.Η κυβέρνηση ευθύνεται εξ ολοκλήρου για την τεράστια καταστροφή που είναι περιβαλλοντική,κοινωνική και οικονομική και θα την πληρώνουν και τα παιδιά μας για πολλά χρόνια»,ανέφερε ο Νίκος Χρυσόγελος,μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
«Τα παθήματα του 2007 δεν έγιναν μαθήματα.Έφτασε η ώρα των παραιτήσεων αυτών που είχαν την ευθύνη να προστατέψουν τα δάση και απέτυχαν πλήρως.Δεν ανεχόμαστε πλέον την απουσία στοιχειώδους πολιτικής ευθύνης,δεν ανεχόμαστε να χάνεται έτσι η ζωή μας. Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και απαιτούμε να αναληφθούν άμεσα και πλήρως.Ζητάμε την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων που χειρίζονται την πολιτική προστασία,τη δασική πολιτική και τον συντονισμό της πυροσβεστικής», προσέθεσε.
Στη συνέχεια,ο κ.Χρυσόγελος έστρεψε τα πυρά του κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας:«Ακούγεται γελοίο ένας υπουργός όπως ο κ.Σουφλιάς,που στη δική του οικοδομή δεν τήρησε το νόμο και τους πολεοδομικούς κανονισμούς,να δηλώνει τώρα ότι θα επιβάλλει την τήρηση του νόμου στις καμένες περιοχές».
Παράλληλα,η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος πρότεινε την κατάρτιση κτηματολογίου και δασολογίου,ώστε να εξαλειφθούν τα κίνητρα εμπρησμού,καθώς και τη στελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής με επαρκείς σε αριθμό,άξιους και καλά εκπαιδευμένους υπαλλήλους.
Τέλος,εξέφρασε την αναγκαιότητα της δημιουργίας θεσμικού πλαισίου,ώστε να αξιοποιηθούν οι πολλοί εθελοντές και να ληφθεί μέριμνα για τη συνεχή εκπαίδευση του πληθυσμού από μικρή ηλικία,σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και συμπεριφοράς σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών,αλλά κυρίως στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: