Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Αλλαγή εξουσίας μετά από μισό αιώνα

Ιστορική ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Ιαπωνίας για το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα,το οποίο βρισκόταν στην εξουσία επί 54 χρόνια.Το Δημοκρατικό Κόμμα,υποσχόμενο να ακολουθήσει πιο κοινωνική πολιτική,πραγματοποιεί συντριπτική νίκη,εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 298 έδρες επί 480 στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας (κέντρο),το οποίο υποσχέθηκε να ακολουθήσει μια πιο κοινωνική πολιτική,κατήγαγε συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές,η οποία τερματίζει μία περίοδο διακυβέρνησης 54 ετών από τους συντηρητικούς στη δεύτερη οικονομία του κόσμου.
Τα αποτελέσματα των exit polls θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στις 20:00τοπική ώρα και σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Taro Aso συγκεντρώνει 82 έως 131 έδρες.
Ο αρχηγός του Δημοκρατικού κόμματος Yukio Hatoyama,62 ετών,εγγονός πρώην πρωθυπουργού,ανέφερε πως οι εκλογές αυτές θα αλλάξουν την ιστορία της Ιαπωνίας.«Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι θα διαλέξουν εάν μπορούν να συνεχίσουν με τους παλιούς πολιτικούς»,ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ζητήματα οικονομίας και της βιομηχανίας,όπου το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα είχε καλύτερα αναπτυξιακά σχέδια»,δήλωσε ο πρωθυπουργός Taro Aso.

Δεν υπάρχουν σχόλια: