Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Καταγγελίες για εκρήξεις iPhone

Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν αναφέρει πως τα iPhones τους είτε έχουν εκραγεί είτε η οθόνη τους έχει σπάσει χωρίς όμως οι ίδιοι να ευθύνονται.Η Apple,η εταιρία που έχει τα iPhone,δηλώνει πως δεν ευθύνεται η υπερθέρμανση της μπαταρίας για αυτά τα φαινόμενα.
Η εταιρία ανέφερε πως πρόκειται για εξωτερικό αίτιο το σπάσιμο της οθόνης των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων.Ερευνητές έχουν ξεκινήσει ενδελεχείς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος που πολλά iPhones έχουν εκραγεί ή έχει σπάσει η οθόνη τους.
Σύμφωνα με το BBC,ανώτατος αξιωματούχος του εμπορίου αναμένεται να συναντηθεί με τον οικονομικό διευθυντή της Apple ώστε να συζητήσουν το θέμα.
Πολλοί καταναλωτές σε Βρετανία,Γαλλία,Ολλανδία και Σουηδία έχουν αναφέρει πως το iPhone τους είτε εξερράγη είτε η οθόνη του έσπασε ξαφνικά.
Ο Herve Novelli,υφυπουργός εμπορίου και καταναλωτή,δήλωσε πως πρόκειται να θέσει ερώτημα στον Michel Coulomb της Apple τους λόγους που οι συσκευές παρουσίασαν τα συγκεκριμένα προβλήματα και τι έχει να προτείνει.
Η Apple από την πλευρά της,ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως:«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση πως οι εκρήξεις των κινητών προήλθαν από υπερφόρτιση της μπαταρίας ενώ ερευνώνται όλες οι καταγγελίες».
Ήδη έχουν πουληθεί 26 εκατομμύρια iPhones παγκοσμίως και 200 εκατομμύρια iPods.
Καταναλωτής δήλωσε στο Associated Press πως το γυαλί της οθόνης του κινητού του ξαφνικά έσπασε χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα.
«Δεν έπεσε το iPhone ούτε κουνήθηκε απότομα»,τόνισε ο καταναλωτής.
Την περασμένη Τρίτη (25/8) ένας φύλακας ισχυρίστηκε πως χτυπήθηκε στο μάτι από γυαλί ύστερα από το σπάσιμο της οθόνης του iPhone του.
Μάλιστα, η Κομισιόν έχει βγάλει ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: