Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πιο ευάλωτοι οι νέοι στον ιό της νέας γρίπης...

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους (51%) που έχουν χάσει την ζωή τους από τη νέα γρίπη Α Η1Ν1 ήταν από 20 έως 49 ετών,με την μέση ηλικία να βρίσκεται στα 37 έτη, σύμφωνα με νέα ανάλυση των θανάτων που έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως στα μέσα Ιουλίου και η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Eurosurveillance.
Τουλάχιστον το 49% των θανατηφόρων περιπτώσεων παρουσίασαν μία άλλη παθολογική κατάσταση η οποία οδήγησε στον θάνατο λόγω της νέας γρίπης Α,σύμφωνα με στοιχεία που προήλθαν από 574 επιβεβαιωμένους θανάτους στις 16 Ιουλίου.
Η εγκυμοσύνη και τα προβλήματα στον μεταβολισμό όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία αποτελούν "ιδιαίτερα σημαντικούς παράγοντες κινδύνου" σύμφωνα με τον Φιλίπ Μπαρμπόζα και τους συναδέλφους του γαλλικού Ινστιτούτου για την δημόσια υγεία,οι οποίοι συνέταξαν την ανάλυση.
Μεταξύ των θανατηφόρων περιπτώσεων,το 12% ήταν μικρά παιδιά ηλικίας έως 9 ετών και το 10% ήταν παιδιά από 10 έως 19 ετών.
Πάνω από το ένα τέταρτο (27%) των μικρών παιδιών και το 22% των νέων ενήλικων από 20 έως 29 ετών που έχασαν την ζωή τους δεν είχαν κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.Στο 12% των θανατηφόρων περιπτώσεων βρίσκονταν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών σε όλο τον κόσμο.
"Οι ηλικιωμένοι φαίνεται ότι προστατεύονται σε κάποιο βαθμό από τη νέα γρίπη πιθανότατα λόγω κάποιας προηγούμενης έκθεσης τους σε παρόμοια στελέχη του ιού" ανέφεραν οι ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: