Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Συγκλονιστική μαρτυρία για σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων το 1974

Μία συγκλονιστική μαρτυρία ενός Τουρκοκύπριου συνοδού Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή του 1974,σύμφωνα με τον οποίο,320 αιχμάλωτοι σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ κατά την περίοδο εκείνη,δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (31/08) στην τουρκική εφημερίδα «Αφρίκα».Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Τουρκοκύπριος ήταν μεταξύ των συνοδών των αιχμαλώτων,που μεταφέρθηκαν με 8 λεωφορεία,σε σημείο δυτικά της Κερύνειας,προκειμένου από κει να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει ο Τουρκοκύπριος,όταν κατέπλευσαν τα πλοία,Τούρκοι στρατιώτες,οι οποίοι είχαν ήδη αποβιβαστεί στο σημείο με άλλο πλοίο,μόλις πληροφορήθηκαν την παρουσία των Ελληνοκυπρίων,τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα.
"Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη"
Ο Τουρκοκύπριος ανέφερε στην εφημερίδα ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων,ενώ και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του,καθώς η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τέτοια,που υπήρχε κίνδυνος να επιτεθούν και στους συνοδούς των Ελληνοκυπρίων.
Τέλος, ο αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των 320 Ελληνοκυπρίων,δήλωσε πως η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974,λίγες ημέρες δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: