Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Τη δουλειά της... η κυβέρνηση

Στη γραμμή: «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας» επιμένει η κυβέρνηση σε πείσμα της αδιάκοπης συζήτησης περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού ή ακόμη και πρόωρων εκλογών.Φημολογείται ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ,Γιώργος Σουφλιάς,εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό τη διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο.Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον οι προτάσεις μου,δήλωσε ο ίδιος.
«Οι πράξεις μου,οι σκέψεις μου και οι ιδέες και οι εισηγήσεις μου καθ'όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας γίνονταν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», ανέφερε ο κ.Σουφλιάς,απαντώντας στην ερώτηση αν είναι ένας από τους υπουργούς που φέρονται να έχουν εισηγηθεί πρόωρες εκλογές στον πρωθυπουργό.
«Κάνουμε τη δουλειά μας επικεντρωμένοι στις μεταρρυθμίσεις,τις αναγκαίες αλλαγές και σε όλα όσα έχουμε προαναγγείλει»,ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος,ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την ερχόμενη Πέμπτη (εκεί φέρεται ότι θα «ανοίξει τα χαρτιά του» ο πρωθυπουργός).
Ο ίδιος δεν σχολίασε τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων,που θέλουν το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ να κυμαίνεται περίπου στις 6 ποσοστιαίες μονάδες,και στάθηκε εκ νέου στην απόφαση του κ.Γιώργου Παπανδρέου,να προκαλέσει πρόωρες εκλογές μέσω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας:«Το έχει πει επανειλημμένες φορές τους τελευταίους μήνες.Άλλο αν τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να τα πουν λίγο διαφοροποιημένα».Σε αυτό το πλαίσιο,επέρριψε ακόμη μια φορά ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,με την έννοια ότι–όπως αναφέρει-οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Η κυβέρνηση προχωρά και κάνει τη δουλειά της,διαμήνυσαν,επίσης,ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών,Γιάννης Παπαθανασίου, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου.«Εκτιμώ ότι δεν χρειαζόμαστε εκλογές.Χρειαζόμαστε όμως τολμηρές πολιτικές,ριζοσπαστικές αλλαγές και η κυβέρνηση έχει και τη δύναμη και την εμπειρία και τη γνώση,για να τις πραγματοποιήσει»,δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σε ετοιμότητα η αξιωματική αντιπολίτευση
«Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία.Κάθε μέρα που περνάει είναι μια χαμένη μέρα για την Ελλάδα,είναι μια χαμένη μέρα για τους Έλληνες.Ο τόπος χρειάζεται άμεσα μια νέα πορεία,που προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης και βεβαίως,αλλαγή πρωθυπουργού». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης,απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά πολιτική εξόρμηση σε ολόκληρη τη χώρα,με αφετηρία ομιλία του κ.Παπανδρέου στο Θησείο,στις 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: