Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

16χρονη σε κρίσιμη κατάσταση από τη νέα γρίπη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια 16χρονη Ελληνίδα,στη Μονάδα εντατικής θεραπείας έχοντας νοσήσει από τη νέα γρίπη.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας,η 16χρονη έχει παρουσιάσει αναπνευστική ανεπάρκεια ενώ ήδη έχει ιστορικό κακοήθειας.
Παράλληλα,διασωληνωμένη στη ΜΕΘ είναι η 58χρονη η όποια πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια,σακχαρώδη διαβήτη και από νόσο Goodpasture-ανοσοκαταστολή.Η γυναίκα παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια αφού νόσησε από τον ιό H1N1.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ιός της νέας γρίπης Η1Ν1 έχει προκαλέσει το θάνατο 2.200 πολιτών σε 177 χώρες και έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχο ιό της γρίπης στον κόσμο,ξεπερνώντας την εποχιακή γρίπη.
Μάλιστα στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα διαφορετικά μέρη όπου ο ιός της νέας γρίπης έχει εμφανιστεί «δείχνουν ότι ο ιός αυτός της πανδημίας του Η1Ν1 εγκαταστάθηκε τάχιστα και εξελίχθηκε σε κυρίαρχη γρίπη στην πλειοψηφία των χωρών όλου του κόσμου».
Η γρίπη των χοίρων μέχρι στιγμής έχει προσβάλλει 209.438 άτομα παγκοσμίως ενώ αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα να αυξηθεί αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: