Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Champions League

Η τύχη…χαμογέλασε στον Ολυμπιακό στην κλήρωση για τα play-off του Champions League,που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας,καθώς τον έφερε αντιμέτωπο με τη Sheriff Tiraspol (Μολδαβία).Αντίθετα,ο Παναθηναϊκός έχει σαφέστατα πιο δύσκολο έργο,καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Atlético Madrid για να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι διπλά ευνοϊμένοι,καθώς θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στις 18 ή 19Αυγούστου στη Μολδαβία, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στο Καραϊσκάκη.Αντίθετα,ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί πρώτα την Atletico στο ΟΑΚΑ και θα παίξει το δεύτερο αγώνα στην Ισπανία.

Τα ζευγάρια έχουν ως εξής:

Champions Route

FC Sheriff (MDA) - Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
FC Salzburg (AUT) - Maccabi Haifa FC (ISR)
FK Ventspils (LVA) - FC Zürich (SUI)
FC København (DEN) - APOEL FC (CYP)
PFC Levski Sofia (BUL) - Debreceni VSC (HUN)

Non-Champions Route

Olympique Lyonnais (FRA) - RSC Anderlecht (BEL)
Celtic FC (SCO) - Arsenal FC (ENG)
FC Timişoara (ROU) - VfB Stuttgart (GER)
Sporting Clube de Portugal (POR) - ACF Fiorentina (ITA)
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) - Club Atlético de Madrid (ESP)

Φέτος,για πρώτη φορά,ο τελικός του Champions League θα γίνει Σάββατο.

Europa League

Στις 14:30,ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα μάθουν τα εμπόδια που πρέπει να περάσουν στα play-offs του UEFA Europa League. Η «Ένωση» βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών, στην 24η θέση, ενώ αντίθετα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι στους αδυνάτους,στη 49η θέση.Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 και 27 Αυγούστου.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο στην Νιόν,η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μία από τις εξής ομάδες:Ερυθρός Αστέρας (Σερβία),Στάμπαεκ (Νορβηγία),Βασλούι (Ρουμανία) και Βόρσκλα Πολταβα (Ουκρανία).
Αντίθετα,το έργο του ΠΑΟΚ φαίνεται πιό δύσκολο,καθώς πιθανοί αντίπαλοι του «δικεφάλου του βορρά» είναι οι Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία),Έβερτον (Αγγλία), Χέρενφεν (Ολλανδία),Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) και Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: