Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Παπαρήγα:"Οργανωμένο σχέδιο οι πυρκαγιες"

Για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφική, η οποία ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου,έκανε λόγο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική και επεσήμανε ότι απαιτείται μια ανατρεπτική πολιτική,γιατί έτσι όπως εφτασαν τα πράγματα με μπαλώματα τίποτε δεν γίνεται.
Η κα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι υλοποιούνται σχεδιασμοί για αξιοποίηση μεγάλων φιλέτων γης,για την αλλαγή χρήσης γης ή για τη διατήρηση της χρήσης,που θα οργανωθεί με στόχο το κέρδος.
Η κα Παπαρήγα είπε επίσης ότι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη να είναι η γη κοινωνική ιδιοκτησία και να έχει το δικαίωμα κάθε εργαζόμενος στην πρώτη,ακόμα και στη δεύτερη κατοικία,έξω από το καθεστώς της αγοραπωλησίας γης.
Είναι απαράδεκτο,πρόσθεσε,τεράστιες δασικές εκτάσεις να βρίσκονται στην ιδιοκτησία των μοναστηριών,όπως συμβαίνει στην περιοχή της Αττικής.
Τα δάση της βορειοανατολικής και της δυτικής Αττικής βρέθηκαν στο στόχαστρο, προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια τουριστικών ομίλων και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων,τόνισε και πρόσθεσε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται,δυστυχώς,και το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ,επεσήμανε,είναι υπόλογη επειδή το νέο οργανωμένο σχέδιο κατά των δασών δεν βρήκε αποτελεσματική και οργανωμένη κρατική απάντηση.Το σχέδιο εμπρησμού και καταστροφής των δασών μπορούσε και έπρεπε να προβλεφθεί για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας,είπε.
Η κα Παπαρήγα άσκησε κριτική στα δυο κόμματα εξουσίας λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να καταδικαστούν,καθώς και ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς.
Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση ελέγχεται και οφείλει να απολογηθεί ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές του 2007 για την απουσία συγκεκριμένου σχεδιασμού,την αργοπορία διασφάλισης ικανών εναέριων πυροσβεστικών μέσων από το εξωτερικό και τα μεγάλα κενά σε μόνιμους εξειδικευμένους δασοπυροσβέστες και σε επίγεια μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: