Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Κατάρριψη τουρκικού F-16 μετά... Θουκυδίδη!

«Μια κατάρριψη τουρκικού F-16 πάνω από το Αιγαίο μας,ίσως να είχε σταματήσει την Τουρκία»,ενώ,η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας θα ήταν καλύτερη αν η Ντόρα Μπακογιάννη διάβαζε...Θουκυδίδη.Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται πως «βρήκε τη λύση» για τα ελληνο-τουρκικά!«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα,ακόμη και για αυτό που όλοι απεύχονται,έναν πόλεμο» δηλώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος στην εφημερίδα «Real News»,προβλέποντας «καυτό» καλοκαίρι στο Αιγαίο.Οι προβλέψεις του όμως δεν σταματάνε εκεί,καθώς όπως λέει δεν θα αποτελέσει έκπληξη η εκδήλωση ενός νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία.Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει «... όταν η Τουρκία έχει προβλήματα στο εσωτερικό της τότε εκτονώνει πάντα την κατάσταση με την επιθετικότητα της στο εξωτερικό».
Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας στην ΕΕ,ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. εκτιμά ότι η Άγκυρα δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα για το αν θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ ή αν θα έχει ειδική σχέση.«Μήπως λοιπόν η Άγκυρα να μην επιθυμεί το ‘πλήρες μενού’της ένταξης αλλά μια ‘αλά κάρτ σχέση’ ώστε να μπορέσει με πλήρη ελευθερία κινήσεων να ‘διευθετήσει’τα ζητήματα που την απασχολούν στο Αιγαίο;», διερωτάται ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Όσον αφορά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες στον ελληνο-κυπριακό θαλάσσιο χώρο,ο κ.Βελόπουλος «διαπιστώνει» ότι αφού «αφού η Τουρκία ψάχνει για πετρέλαιο στο Αιγαίο,αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πετρέλαιο!» και κατηγορεί τις ελληνικές κυβερνήσεις για ενδοτικότητα εις βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Σφοδρή είναι και η κριτική που ασκεί στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη,την οποία συμβουλεύει να διαβάσει Θουκυδίδη για να μάθει από εξωτερική πολιτική!«Κανείς από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν γνωρίζει τι σημαίνει αποτροπή ή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας ή δεν προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση.Όσον αφορά το Θουκυδίδη...λέει «Συμβουλεύω λοιπόν την κ. Μπακογιάννη και όσους ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα να διαβάσουν Θουκυδίδη.Εκεί θα βρουν τις απαντήσεις για τον τρόπο που ασκείται υπεύθυνα εξωτερική πολιτική...».
Συνεχίζοντας την κουβέντα περί εξωτερικής πολιτικής,ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. αναρωτιέται τι είδους εξωτερική πολιτική είναι αυτή που ανέχεται το τουρκικό μαχητικό να βομβαρδίζει εικονικά ένα ελληνικό νησί και όταν παθαίνει βλάβη να του δίνουμε άδεια να περάσει πάνω από την Ικαρία για να μην πέσει (;),και τότε είναι που προτείνει την κατάρριψη ενός τουρκικού F-16,ως λύση στα ελληνο-τουρκικά.
Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για το αν θέλει τη σταδιακή εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών,ο Κυριάκος Βελόπουλος απαντά «Δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να συμβιώσει με έναν επιθετικό γείτονα» εφιστώντας την προσοχή μας καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη κι ενός πολέμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: