Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε Βόλο – Μεσσηνία

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στο δήμο Αλμυρού Βόλου.Στην περιοχή βρίσκονται 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.
Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.Επί τόπου είναι 13 οχήματα με 39 πυροσβέστες,16 άτομα πεζοπόρο τμήμα,3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.Εν τω μεταξύ,υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στη θέση «Μεσάδα» ανάμεσα στο δάσος Σελάκανο και στις Μάλες στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής,η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 2.000 στρέμματα δασικής και δασώδους έκτασης.
Στον τόπο της πυρκαγιάς που είχε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων,παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για το φόβο της αναζωπύρωσης,λόγω και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στην περιοχή.
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι για την Κυριακή είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές: Αθηνών,Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής,Πειραιώς,Εύβοιας,Βοιωτίας,Κορινθίας,Αργολίδος,Λέσβου,Κέρκυρας, Κεφαλονιάς,Λευκάδας,Ζακύνθου,Αχαΐας,Ηλείας,Κιλκίς,Θεσσαλονίκης,Μαγνησίας, Χαλκιδικής,Έβρου και Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: