Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΟΟΣΑ:για «κλάματα» η οικονομία της Ελλάδας

Με τον χειρότερο τρόπο περιγράφει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή στην οποία,σύμφωνα με δημοσιεύματα, γίνεται λόγος για ανυπαρξία μέτρων όσον αφορά τη στήριξη των κυριότερων τομέων της οικονομίας.
Μετά την δυσοίωνη έκθεση του ΔΝΤ,ο ΟΟΣΑ όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα,εκτιμά ότι οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία, για την οποία ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι «ξεχάστηκε» από την κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι θεωρείται «ναυαρχίδα» της ελληνικής οικονομίας.
Ο ΟΟΣΑ,μεταξύ άλλων,προτείνει:δραστική αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος, ριζικές αλλαγές στο σύστημα υγείας,ασφαλιστική εξυγίανση,στο μοντέλο των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών με περαιτέρω συγχώνευση ταμείων,δραστική περικοπή του δημόσιου τομέα,πάγωμα μισθών και προσλήψεων,αλλά και περισσότερα χρήματα για την παιδεία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,προβλέπεται εκτίναξη του ελλείμματος στο 6,2% του ΑΕΠ φέτος και στο 7,5% το 2010,από 5% πέρυσι,και αύξηση του χρέους στο 109% του ΑΕΠ φέτος,από 98% πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: