Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Βαλερένγκα-ΠΑΟΚ 1-2

Με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League είναι ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 2-1 της Βαλερένγκα στο «Ούλεβαλ» στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τον τρίτο γύρο.Ο Λίνο στο 31΄ άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς,ενώ ο Μουσλίμοβιτς στο 38΄ πέτυχε το δεύτερο γκολ,όμως «πάγωσε» τους ανθρώπους της ομάδας,καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και αντικαταστάθηκε.Ο Στόρμπεκ στο 43΄μείωσε για τους Νορβηγούς.
• Στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει 3-0 της Λιν το 2003 για το UEFA.
Την κατάλληλη στιγμή ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι σε σχέση και με αυτά που είχαμε δει απ’ τα φιλικά προετοιμασίας.Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τις ευκαιρίες για γκολ,ενώ απ’τους Νορβηγούς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο 9΄ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0,όμως ο Μουσλίμοβιτς δεν μπόρεσε από θέση τετ α τετ να νικήσει τον Πέρκινς,ο οποίος έβλεπε απ’ την αρχή πως θα είχε δύσκολο βράδυ.Στο 23΄ ο πορτιέρο των γηπεδούχων είπε και πάλι όχι,σ’ένα πολύ καλό μακρινό σουτ του Φωτάκη,ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε για να μπλοκάρει το σουτ του Λίνο.
Στο 31΄όμως ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ βρήκε τρόπο να νικήσει τον θετικότατο Νορβηγό και με απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ,δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο «Ούλεβαλ».Αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας και επτά λεπτά αργότερα ο Μουσλίμοβιτς με εξαιρετική προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του,όμως όλοι «πάγωσαν»,καθώς δεν πανηγύρισε πιάνοντας με εμφανή ενόχληση το πόδι του.
Ο Βόσνιος επιθετικός αντικαταστάθηκε και τη θέση του πήρε ο Αναστασάκος.Αυτή η αναστάτωση επηρέασε απ’ότι φαίνεται και τους παίκτες του ΠΑΟΚ,οι οποίοι άφησαν κενό στην άμυνά τους έπειτα από στημένη φάση και δέχτηκαν τη μείωση του σκορ απ’τον Στόρμπεκ στο 43΄,σ’ένα καλό πρώτο ημίχρονο από πλευράς θεάματος και γκολ.
Με δυνατή καταιγίδα ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, κάνοντας βαρύ τον αγωνιστικό χώρο και δυσκολεύοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των δύο ομάδων.Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μην είχε τα γκολ του πρώτου,όμως ήταν σαφώς πιο εντυπωσιακό μιας και επικράτησε και λόγω της καταιγίδας ένας «χαμός».
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και θα μπορούσε αν εκμεταλλευόταν τα κενά στην άμυνα της Βαλερένγκα,να είχε διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ,απλοποιώντας την υπόθεση πρόκριση.Όμως,παρότι οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν την ατυχία με τον Μουσλίμοβιτς, δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.
Το καλό για αυτούς είναι πως οι Νορβηγοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και σίγουρα μόνο με τη σοβαρότητα και τον κόσμο τους στην Τούμπα θα φτάσουν στην πρόκριση. Πάντως,η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να γράψει με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο του αγώνα, χάθηκε απ’ τον Φωτάκη στο 82΄,αλλά ατύχησε μιας και το σουτ του κόντραρε και δεν κατέληξε στα δίχτυα…

Οι συνθέσεις:
ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ (Τορ Όλε Σκούλερουντ): Πέρκινς,Στόρμπεκ,Νούρι,Χάγκεν (59΄ Σάινχ), Φουεμαγιόρ,Άντρεσεν,Χέσταντ,Ζάιτς, Μόα (75΄ Μπέρε),Λέιχ (46΄ Φελάχ),Σέτερενς.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς,Σνάουτσνερ,Λίνο,Μπιζέρα,Τσιρίλο,Γκαρσία,Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο),Σορλέν (86΄ Μαλεζάς),Κονσεϊσάο,Μουσλίμοβιτς (40΄ Αναστασάκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: