Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ένταση στο Αιγαίο

Με την έναρξη εργασιών ανεύρεσης πετρελαίου στο Καστελόριζο, η Άγκυρα ξεκίνησε ένα νέο γύρο προκλήσεων στο Αιγαίο.Για τουρκική προκλητικότητα κάνει λόγο η ΥΠΕΞ,Ντόρα Μπακογιάννη,έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.
Η απόφαση της Τουρκίας να αρχίσει πρόγραμμα ανεύρεσης πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας πυροδότησε τις σφοδρές αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς,την στιγμή που Κύπρος και Ελλάδα θυμούνται την 35η επέτειο από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.
«Η Ελλάδα προχωρά με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία» απαντά η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη,η οποία μίλησε λίγο πριν τηνέναρξη του 41ου Συνεδρίου της Παγκρήτιας Ενωσης Αμερικής.Η κυρία Μπακογιάννη φαίνεται ότι αναβάλει την επίσκεψη της στη γειτονική χώρα,αφού απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως έχει αποδεχθεί την πρόσκληση από την τουρκική πλευρά,«ωστόσο το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά βεβαρημένο».
Το ΠΑΣΟΚ,δια στόματος Ανδρέα Λοβέρδου,εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός, τονίζοντας πως κάθε ημέρα,η Τουρκία θέτει και ένα νέο θέμα,ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο,καμιά στρατηγική απέναντι στη γειτονική χώρα.
«Η κυβέρνηση κοιμάται και ο Τούρκος σχεδιάζει» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης.
Να συνδεθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα με την ευρωπαϊκή πορεία της,ζήτησε ο βουλέυτής του ΣΥΝ,Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: