
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές των πανεπιστημίων Ρίντινγκ,Κάρντιφ και Μπρίστολ,με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Έλγουντ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Nutrition.
Η έρευνα ασχολήθηκε με το πόσο τα οφέλη του γάλακτος υπεραντισταθμίζουν τους κινδύνους από την κατανάλωσή του.Παράλληλα,αξιολογήθηκαν στοιχεία από 324 προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν την κατανάλωση γάλακτος.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αυξημένη λήψη γάλακτος αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.
Τέλος,η μελέτη έδειξε πως το γάλα δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ή επιδείνωσης κάποιας χρόνιας ασθένειας,με εξαίρεση τον καρκίνο του προστάτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου