Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι αμπελουργοί

Θερμό προβλέπεται το καλοκαίρι για την κυβέρνηση,καθώς μετά τους ροδακινοπαραγωγούς,κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν και οι αμπελουργοί,σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη κατά την έκτακτη,διευρυμένη σύσκεψη της ΚΕΟΣΟΕ την Τρίτη (21/07).Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν με συμβολική διαμαρτυρία στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Στη σύσκεψη της ΚΕΟΣΟΕ (Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων) παρευρέθησαν οχτώ βουλευτές από τους νομούς Αχαΐας (Ν.Παπαδημάτος,Α.Ράγιου,Κ. Σπηλιόπουλος),Κορινθίας (Π.Μπεγλίτης),Ηρακλείου (Β.Κεγκέρογλου,Μ.Στρατάκης,Μ. Σκραφνάκη),ο νομάρχης Αχαΐας,Δ.Κατσικόπουλος,ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου),Μ.Βουμβουλάκης,της ΚΣΟΣ (Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας),Μ.Γαβαλάς,της ΓΕΣΑΣΕ(Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας),Γ.Γωνιωτάκης και δεκάδες πρόεδροι Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών,ενώ τη συμπαράστασή τους διαβίβασαν εγγράφως οι βουλευτές Ηρακλείου, Γ.Σκουλάς και Κ.Μπατουβάς.
Ακόμη,παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης,Χρ.Αυγουλάς,ο οποίος,παρότι επεσήμανε το «αδιέξοδο»,στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος,δήλωσε πως δεν έχει να πει κάτι συγκεκριμένο,παραπέμποντας τους αμπελουργούς στο υπουργείο Οικονομικών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ,Χρ.Μάρκου,δήλωσε πως μόνη η αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης του δίκαιου χαρακτήρα των αιτημάτων των αμπελουργών,δε σημαίνει κάτι,εφόσον δεν προχωράει στην ικανοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: