Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Κίνα:Οι καταιγίδες ίσως επισκιάσουν την έκλειψη

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ενδέχεται να χαλάσουν το εντυπωσιακό θέαμα της ολικής έκλειψης Ηλίου την Τετάρτη (22/7) στη Σαγκάη και άλλες περιοχές της ανατολικής Κίνας,σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.Καταιγίδες κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκλειψης του 21ου αιώνα που θα ξεκινήσει στις 08.30 (03.30 ώρα Ελλάδος),προβλέπει το Γραφείο Μετεωρολογίας της Σαγκάης.Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις αυτές,το φαινόμενο θα είναι πρακτικά αδύνατο να παρατηρηθεί.«Ακόμη και αν δεν βρέξει,τα σύννεφα θα εμποδίζουν τη θέα», ανέφερε εκπρόσωπος του Γραφείου Μετεωρολογίας.
Η ανατολική Κίνα είναι μία από τις καλύτερες περιοχές για να παρακολουθήσει κανείς την ολική έκλειψη Ηλίου,που στη Σαγκάη θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά,ενώ στην Ινδία τρία με τέσσερα.
Σε αραιοκατοικημένη περιοχή του Ειρηνικού θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη διάρκεια, φτάνοντας τα 6 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.
Έχει μάλιστα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Μακεδονία αποστολή 53 ατόμων του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας για να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου.
Έως το 2013 θα πρέπει να περιμένουμε για να επαναληφθεί μία τόσο μεγάλης διάρκειας έκλειψη Ηλίου.Ας ελπίσουμε ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε έως τότε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: