Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βενιζέλος και Σαμαράς απέσυραν την τροπολογία για τη Siemens για να μην καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ

Στην απόσυρση της τροπολογίας με την οποία καθίσταται εμπρόθεσμη η κύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens, οδηγήθηκε η κυβέρνηση στο παρά πέντε της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με διαρροές από το ΠαΣοΚ, υπήρξε σχετική πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλου ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με τον Πρωθυπουργό κ.Αντ. Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ακυρωθεί η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί παράτυπης, αντισυνταγματικής και επιζήμιας συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι εκτός των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και η ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει την τροπολογία. Όπως είχε δηλώσει χθες στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ν. Τσούκαλης «ήμασταν εξ αρχής κατηγορηματικά αντίθετοι με τον συμβιβασμό που επετεύχθη και θα καταψηφίσουμε την τροπολογία», ενώ την ίδια στάση είχε τηρήσει και ο βουλευτής του κόμματος κ. Οδ. Βουδούρης ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η υπόθεση Siemens ζυγίζει δισεκατομμύρια κι αυτό με τη ρύθμιση που κάναμε το στερηθήκαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: