Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

REFERENDUM !!! Ποιους ευνόησε οικονομικά ... και μόνον η ανακοίνωση του “δημοψηφίσματος” ;;;

Τα “κεφάλαια” μοιάζουν με τα οπωροφόρα δέντρα, τα οποία έχουν τότε μόνο αξία, όταν παράγουν καρπούς, αφού αυτοί και μόνον πωλούνται στις αγορές, δημιουργώντας κατ’αυτόν τον τρόπο “κέρδη”.
Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα “κεφάλαια”, (πόσο μάλλον για τα “εικονικά” ή τα πλαστικά χρήματα), όσο για τους τόκους που αποφέρουν.
Ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της χώρας, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 31/10/2011, για την κύρωση ή μη της νέας δανειακής σύμβασης από τον ελληνικό λαό, χαρακτήρισε την διεξαγωγή "δημοψηφίσματος", ως ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού.
«Ας δώσουμε το λόγο στο λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «αναπάντεχη» ομιλία του στις 31 Οκτωβρίου 2011.
«Τίποτε δεν θα είχε επιτευχθεί αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών», τόνισε ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ευχαριστώντας τους βουλευτές της συμπολίτευσης που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.
Αν το “δημοψήφισμα” γίνει πριν η δανειακή σύμβαση, πάει στη Βουλή για ψήφιση, και πρέπει να συμμετέχει το 40% των πολιτών για είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα.
Αν το δημοψήφισμα πρόκειται να γίνει μετά την ψήφιση στη Βουλή, τότε πρέπει να εγκριθεί η διεξαγωγή του από 180 βουλευτές και να συμμετάσχει σε αυτό το 50% των πολιτών.
«Η συμφωνία των Βρυξελλών απομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Στις 27/10/2011 ο κ. Ρ. Ζέλικ (πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας) δηλώνει :
«Σημαντικό βήμα» η συμφωνία των Βρυξελλών.
Στην τηλεόραση του BBC ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) κ. Τσαρλς Νταλάρα, παραδέχθηκε ότι η εξαγγελία δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου τού προκάλεσε έκπληξη, και χαρακτήρισε τη συμφωνία των Βρυξελλών ως «ιστορική ευκαιρία» για την Ελλάδα να απαλλαγεί από ένα σημαντικό ποσοστό του χρέους της και εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Έλληνες τις επιλογές που έχουν!!!
Ας έρθουμε όμως από την αρχή των εξελίξεων για να “δούμε” τα πράγματα με την Ιστορική τους αλληλουχία.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου εκλέγεται πρωθυπουργός της χώρας με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” και ακολουθεί το «Μνημόνιο Ι», όπως αργότερα το «Μεσοπρόθεσμο». Ωστόσο, ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν έδειχνε πρόθεση να παραδώσει την πρωθυπουργία νωρίς.
Επί δύο χρόνια (2010-2011) επεβλήθησαν τα πιο ανάλγητα, αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά οικονομικά και πολιτικά μέτρα, απεμπόλησαν την Εθνική κυριαρχία της χώρας, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αλλά και το εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία ήταν “μηνύματα” χωρίς αποδέκτη.
Το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της 26/27-10-2011 της ΕΕ στην οποία αποφασίστηκε το “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους κατά 109 δις, και ένα οικονομικό πακέτο το οποίο ο ίδιος ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου χαρακτήριζε ως “σωτήριο” για την χώρα.
Στις 31/10/2011 δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να προκηρύξει “δημοψήφισμα” με αντικείμενο την συμφωνία των Βρυξελλών στην οποίαν ήδη ο ίδιος είχε συμφωνήσει και δεσμευτεί, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις του.
Και εδώ απαιτείται προσοχή σε ότι αφορά το "timing" της προκήρυξης του δημοψηφίσματος .
Στην Ευρώπη διαμορφώνεται ένα “κλίμα” πολιτικών αποφάσεων οι οποίες κατατείνουν στην αποδοχή της Ελλάδος με τα όποια “προβλήματα” εντός της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα στην Γαλλία-Γερμανία. Τα γεωπολιτικά συμφέροντα επικρατούν των οικονομικών και η απόφαση να μην υπάρξει «Grexit» λαμβάνεται ουσιαστικά στις Βρυξέλλες στις 26/27-10-2011 συνοδευόμενη από ένα “κούρεμα” και ενός πακέτου οικονομικών μέτρων, μία απόφαση η οποία “αλυσοδένει” οριστικά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Η πολιτική απόφαση των Ευρωπαίων, πλέον, ήταν να παραμείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.
Στις 1η Νοεμβρίου 2011 γίνεται η πρόταση ένταξης της Ελλάδος στην ζώνη του δολαρίου στην Federal Reserve (Κεντρική Τράπεζα) των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια τότε δημοσιοποιείται, γιατί είναι προφανές ότι προϋπήρχε «μελέτη».
Μία εβδομάδα αργότερα η πρόταση κυκλοφόρησε σε διάφορα ελληνικά και ξένα blogs.
Ακολούθως ετέθη υπό την κρίση διακεκριμένων οικονομολόγων εντός και εκτός της Ελλάδος όπως και διεθνών οργανισμών (stratfor, Federal Reserve, κτλ).
Οι επιπτώσεις ενός “δημοψηφίσματος” στην Ελλάδα με αμφίβολο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, θα ήταν καταστροφικές για το Ευρώ και βέβαια κάποιοι “διεθνείς απατεώνες” θα έβγαζαν δισ. από αυτήν την “καταστροφή” και την περιπέτεια της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Η ανακοίνωση στην Αθήνα του "δημοψηφίσματος" και στις χρηματοπιστωτικές αγορές αργά την Δευτέρα στίς 31/10/2011, συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις, πιέζοντας το ευρώ κάτω κατά 2,1% έναντι του δολαρίου σε 1,3859 δολάρια, την μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος στους τελευταίους οκτώ μήνες.
Ο Dow Jones Industrial Average υπέστη την χειρότερή του ημερήσια πτώση σε ένα μήνα, μια πτώση 276,10 μονάδων, ή 2,26% και διαμορφώθηκε στις 11955,01.
Κάποιοι κέρδισαν πολλά χρήματα από την ανακοίνωση και μόνον του “δημοψηφίσματος”, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο κ. Stephen Leuer, ένας έμπορος δήλωσε ότι οι αμερικανικές αγορές είναι «πολύ ευαίσθητες» στις ειδήσεις από την Ευρώπη προς το παρόν.
Γιατί υπαναχώρησε ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου ;;;
Eξ’ αιτίας των φόβων ότι μια τέτοια “κίνηση” θα ήταν αποσταθεροποιητική για την Ελλάδα και για την Ευρώπη ;;;
Αυτό δεν το γνώριζε πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ;;;
Τι είχε συμβεί και ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου άλλαξε γνώμη ;;;
Τι είχε συμβεί και αναζητούσε λαϊκή επιβεβαίωση της επιλογής του ;;; Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι η απάντηση του Ελληνικού λαού εξ αιτίας της ασκούμενης πολιτικής θα ήταν ένα μεγάλο “όχι” ;;;
Ποιόν εξεβίαζε δια του “δημοψηφίσματος” ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου, τον λαό ή κάποιους οικονομικούς παράγοντες ή μήπως τούς Ευρωπαίους Εταίρους μας ;;;
Άπαντες εν Ελλάδι, όπως και ο ίδιος, γνώριζαν πλέον ότι τα “πολιτικά ψωμιά” του κ. Γ. Α. Παπανδρέου ήταν από λίγα έως ανύπαρκτα, γιατί προχώρησε σε μία “πολιτική αυτοκτονία”, πού στόχευε ;;;
Το τι θα συνέβαινε στη συνέχεια ενός “δημοψηφίσματος”, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας σαφές!!! Μια δεσμευτική απόρριψη των ψηφοφόρων των όρων της Ευρώπης για ένα σχέδιο διάσωσης θα άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο οι ηγέτες της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί να έχουν μια πικρή επιλογή: Την Grexit !!!
Κατ’αυτόν τον τρόπο άφηναν την Ελλάδα με 355 δις ευρώ δημόσιο χρέος, διακινδυνεύοντας συγχρόνως τον πανικό σε όλη την Ευρώπη για την τύχη των κρατικών ομολόγων των αγορών και των τραπεζών.
Ποιους ευνόησε οικονομικά  και μόνον η ανακοίνωση του “δημοψηφίσματος” ;;;
Ποιοι απεκόμισαν τεράστια κέρδη από το “παιχνίδι” στα χρηματιστήρια ή στην αγορά τού συναλλάγματος, όταν είναι γνωστό, ότι με υψηλή μόχλευση έως και 1000% από τις εταιρείες διαπραγμάτευσης συναλλάγματος επιτυγχάνονται κέρδη ασύλληπτα από τον κοινό νου, με μία τέτοια πληροφορία περί πραγματοποίησης δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ;;;
Ποιοι τελικά παίζουν ή έπαιξαν στην πλάτη του Ελληνικού λαού “παιχνίδια” για να οικονομήσουν το .. “μεροκάματο” ;;;
Δεν θα λειτουργήσει επιτέλους αυτό το κράτος για να προστατεύσει τους πολίτες του και να απονείμει, κατ’ελάχιστον, δικαιοσύνη, παραπέμποντας “λαμόγια” στην Ελληνική δικαιοσύνη, όσο “υψηλά” και εάν ευρίσκονται ;;;
Δεν πρέπει να ξεκινήσει έρευνα της Ελληνικής δικαιοσύνης περί αυτού ;;;
Ίδωμεν !!!
Έπεται συνέχεια ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: