Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ωρα Champions League για τον πρωταθλητή Ελλάδας

Είναι ώρα Champions League. H μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Σάλκε στην πρεμιέρα τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (Τρίτη 18/9/2012, NOVA 1, 21.45). Οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν την καλή παράδοση που έχουν δημιουργήσει με τις γερμανικές ομάδες και να ξεκινήσουν με το δεξί τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν έχει να προβληματιστεί ιδιαίτερα αφού δεν αντιμετωπίζει κάποιος ποδοσφαιριστής του πρόβλημα. Ο Κοντρέρας συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή ενώ φαίνεται να προλαβαίνει και ο Γιάννης Μανιάτης.
Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού
Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Ντιόγκο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας. Από την άλλη, ούτε η Σάλκε έχει προβλήματα τραυματισμών. Αν εξαιρέσουμε την απουσία του τραυματία Τίμο Χίλντεμπραντ, ο Χουμπ Στέβενς έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους και με όρεξη για εκπλήξεις.
Αναλυτικά η αποστολή της Σάλκε
Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Φουκς, Τζόουνς, Νοϊστέντερ, Αφελάι, Χόλτμπι, Ντράξλερ, Χούντελαρ, Φέρμαν, Κολάσινατς, Μπαρνέτα, Χέγκερ, Φαρφάν, Ουτσίντα, Πούκι.
Του πάνε οι Γερμανίδες
Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός όπου πετυχαίνει γερμανική ομάδα δεν την αφήνει σε ησυχία. Βέρντερ Βρέμης, Χέρτα Βερολίνου και Ντόρντμουντ είναι τα τελευταία «θύματα» των Πειραιωτών. Δεν είναι τυχαίο πως στα έξι εντός έδρας ματς που έχει δώσει συνολικά ο Ολυμπιακός απέναντι σε συλλόγους από τη Γερμανία έχει 4 νίκες και 2 ήττες.
Πάμε όμως να τα δούμε από την αρχή.
1980-1981
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κληρώθηκε νωρίς στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με το μεγαθήριο Μπάγερν Μονάχου. Τότε οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει 4-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με το 3-0 στο δεύτερο ματς πέρασε στον επόμενο γύρο και σταμάτησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης όταν μπροστά της βρήκε τη Λίβερπουλ.
1982-1983
Αν και όλοι περίμεναν κάτι διαφορετικό, ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα από το Αμβούργο με 4-0, στο ΟΑΚΑ. Δεκαπέντε ημέρες πριν από αυτό το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί 1-0 στη Γερμανία και οι περισσότεροι είχαν πιστέψει στο όνειρο της πρόκρισης, αλλά η ομάδα του Ερνστ Χάπελ είχε διαφορετική γνώμη.
2002-2003
Ηταν τότε που ο Ολυμπιακός πήρε το αίμα του πίσω. Τότε που οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει τους Ευρωπαίους να παραμιλούν και νικούσαν 6-2 την Μπάγερ Λεβερκούζεν, φιναλίστ του τελικού του Champions League της προηγούμενης χρονιάς. Είναι η μεγαλύτερη νίκη ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση σε μια βραδιά που ξεκίνησε με το αριστερό για τον Ολυμπιακό! Ωστόσο Ζιοβάνι, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς και Ζέτερμπεργκ είχαν διαφορετική γνώμη και «κατάπιαν» τους Γερμανούς.
2007-2008
Ο Ολυμπιακός συνάντησε τη Βέρντερ Βρέμης και της έμαθε ελληνικά. Αρχικά, όταν παίζοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο στη Βρέμη, πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Champions League με 3-1, έχοντας σε μεγάλα κέφια τούς Στολτίδη, Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς. Οι ερυθρόλευκοι φιλοδώρησαν με τρία γκολ τη Βέρντερ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
2008-2009
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα ήταν τα γκολ που είχε φυλάξει ο Ολυμπιακός για τη Χέρτα Βερολίνου στο Κύπελλο UEFA. Λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν τόσο εύκολη επικράτηση, αλλά το θέμα ήταν πως οι Πειραιώτες είχαν πάρει τον αέρα και ήξεραν τον τρόπο. Σκόρερ οι Ντουντού, Γκαλέτι, Τοροσίδης και Ντιόγκο.
2011-2012
Τα περσινά είναι πιο φρέσκα και τα θυμόμαστε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο φαληρικό στάδιο 3-1 αλλά στο «Βεστφάλεν», αν και θα μπορούσε να αποκομίσει κάτι καλύτερο, τελικά ηττήθηκε 1-0. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση, αλλά έχουν την ευκαιρία να εκδικηθούν για αυτό φέτος, έχοντας αντίπαλο τη Σάλκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: