Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Γενέθλια με αποκαλυπτήρια για τον «νέο ήλιο»

ΤΕΣΤ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Η φετινή «3η του Σεπτέμβρη» αποτελεί, άλλωστε, εκ των πραγμάτων το πρώτο φθινοπωρινό κρας τεστ για το ΠΑΣΟΚ, που μετά τις δύο οδυνηρές εκλογικές ήττες αναζητεί το «στίγμα» του σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Με δεδομένο δε ότι αρκετά κορυφαία στελέχη κρατούν σαφείς αποστάσεις από την Ιπποκράτους (είτε εκφράζοντας δημοσίως τη διαφωνία τους είτε κάνοντας «λευκή απεργία») το κρας τεστ αφορά πρωτίστως και την εικόνα συνοχής στο κορυφαίο επίπεδο της πυραμίδας.
Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τους κ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο πρώτος αναμένεται να παραστεί στη σημερινή εκδήλωση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε και με κορυφαία στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί (όπως οι κ. Λοβέρδος, Παπαδόπουλος, Ρέππας, Λαλιώτης, Παπουτσής κ.ά.) προκειμένου να τους καλέσει στην εκδήλωση.
Θα καταγραφούν «ηχηρές» απουσίες; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ την Ιπποκράτους, καθώς έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απουσιάζουν -και λόγω υποχρεώσεων- οι Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, ενώ συνεργάτες του κ. Παπανδρέου διέψευδαν χθες ότι επιθυμούσε να κρατηθεί μακριά από την εκδήλωση. Οπως υπογράμμιζαν, ο μόνος λόγος για τη μη εμφάνισή του στο Μουσείο Μπενάκη θα είναι ο χρόνος της άφιξής του από την Αφρική (μέσω Ντουμπάι).
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του (εκτός Αθήνας) δεν θα παραβρεθεί, σύμφωνα με δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Χρυσοχοΐδης. Αντιθέτως τη νέα «ιδρυτική διακήρυξη» θα παρακολουθήσουν οι πρώην γραμματείς, Κ. Λαλιώτης, Μ. Καρχιμάκης και φυσικά στελέχη των υπό ανασύνταξη οργανώσεων.
Ο νέος «ήλιος»
Ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζοντας τον νέο «ήλιο» με τις επτά (αντί τις εννιά) ακτίνες θα περιγράψει το πολιτικο-ιδεολογικό πλαίσιο ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, καλώντας όλες τις γενιές να συμβάλουν στην ενδυνάμωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: