Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια πραγματοποίησαν στις 4.30 το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και απόστρατοι. Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις επιχειρούμενες περικοπές στα μισθολόγιά τους.
Οι εκπρόσωποι των ένστόλων συναντήθηκαν, επίσης, με υπηρεσιακούς παράγοντες του γραφείου του κ. Στουρνάρα, από τους οποίους, όπως είπαν, έλαβαν μόνο υποσχέσεις.
«Υποσχέσεις, υποσχέσεις και τίποτα άλλο, καταλάβαμε ότι το 6 έως 7% μείωση μισθών είναι δεδομένη από 1ης Ιουλίου μέχρι και το 2014 και το συμπέρασμα είναι ότι ο υπουργός Αμυνας δεν έκανε τίποτα γιατί ουσιαστικά πρότεινε μόνο μετακύλιση δαπανών» ανέφεραν.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των στρατιωτικών παρέδωσε ψηφίσματα σε Βουλή και Μέγαρο Μαξίμου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι στρατιωτικοί για τη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποίησαν, τονίζουν τα ακόλουθα:
«Την τετραετία 2009 – 2012 είδαμε τα εισοδήματά μας να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ Στρτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ). Σε καλούμε να δώσεις το παρόν σου, με στολή, μαζί με την οικογένειά σου».
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας και Ρένα Δούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: