Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ανυποχώρητοι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αττικής και του Συλλόγου Πειραιά, ωστόσο απέβη άκαρπη, καθώς οι φαρμακοποιοί της Αθήνας δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού επί των αιτημάτων τους και συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος, ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την εξόφληση των οφειλών καθώς και για την ισχύ έως το τέλος του έτους των όρων της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών, κάτι όμως που δεν πήρε.
Την Τετάρτη συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου με πρόταση από τον κ. Λουράντο, τη συνέχιση της κινητοποίησης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, δήλωσε ότι δίνει πίστωση χρόνου στο υπουργείο έως το τέλος του μήνα προκειμένου να δοθεί λύση σε κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, υιοθετώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Την αυτονομία των εκπροσώπων των φαρμακοποιών στη λήψη αποφάσεων στη γενική συνέλευση του κλάδου και τον κεντρικό ρόλο της συνέλευσης του ΠΦΣ επισημαίνει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Οι αντιπρόσωποι δεν είναι τηλεκατευθυνόμενοι, ούτε έρχονται στη συνέλευση με προειλημμένες αποφάσεις και ούτε μπορούν να δεσμευτούν από όποιες αποφάσεις έχουν προηγηθεί της κορυφαίας διαδικασίας που είναι η γενική συνέλευση του ΠΦΣ».
Εν τω μεταξύ, σε αναστολή των κινητοποιήσεων τους προχωρούν από το πρωί της Τρίτης οι φαρμακοποιοί των Χανίων, ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.
«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων αποφάσισε σε ανοικτό διοικητικό συμβούλιο, έχοντας εξασφαλίσει την έγγραφη γνώμη των μελών του συλλόγου να συντονιστεί με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και να ξεκινήσουν από την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία του νομού Χανίων να δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου και υπογραμμίζεται:
»Η απόφασή μας αυτή δεν πάρθηκε διότι λύθηκαν τα προβλήματά μας , αλλά συναισθανόμενοι την πίεση που ασκείται στους ασφαλισμένους σε δύσκολους καιρούς, αποφασίσαμε να δείξουμε καλή θέληση και να περιμένουμε να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών του 2011».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: