Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το γνωστό μοτίβο της Α. Μέρκελ: "Ματώνει η καρδιά μου για τους 'Ελληνες"

«Ματώνει η καρδιά μου» επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενη στους Έλληνες, οι οποίοι υποβάλλονται στις μεγαλύτερες θυσίες. Επισήμανε, ωστόσο, για μία ακόμη φορά, ότι θα έπρεπε και οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν αφήσει τη χώρα τους, να σκεφτούν ποια συνεισφορά θα μπορούσαν να έχουν.
«Βοηθούμε την Ελλάδα. Θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει, διότι αυτό είναι καλύτερο για όλους μας. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό, αυτές οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν. Είναι ένας δύσκολος δρόμος για την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθά το να αντιστέκεσαι σε μέτρα, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να ληφθούν» δήλωσε η κ. Μέρκελ και τόνισε ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή τής Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Τώρα, το θέμα είναι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα» επισήμανε, ενώ έκανε λόγο για τεράστιες περικοπές, οι οποίες έχουν ήδη γίνει και ανέφερε ότι «δεν σημαίνουν, όλες οι μεταρρυθμίσεις, περαιτέρω επιβάρυνση».
Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η καγκελάριος έκανε λόγο για την ανάγκη ισχυρότερης πολιτικής ένωσης και μεγαλύτερης λογοδοσίας των κρατών- μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: