Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Απαγορεύουν στα βορειοηπειρωτόπουλα του Αργυροκάστρου να διδαχθούν την Ελληνική γλώσσα

Μέγα σκάνδαλο φαίνεται να ξεσπά στο Αργυρόκαστρο
Άνωθεν εντολή για «απαγόρευση» εγγραφής Βορειοηπειρωτών που δεν ανήκουν...
στα αναγνωρισμένα «μειονοτικά χωριά» στο ελληνικό τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής "Παντελή Σωτήρη"
Σύμφωνα με δημοσίευμα του himara.gr πίσω απ’ την εντολή αυτή κρύβεται «Βορειοηπειρώτης» ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της Διεύθυνσης Παιδείας Αργυροκάστρου.
Μάλιστα, όπως σημειώνει το μπλόγκ της Χειμμάρας οι περισσότεροι από τους υποψηφίους εισέπραξαν την "άρνηση" εγγραφής τους, μετά από εντολή του "Βορειοηπειρώτη" διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την Περιφέρεια Αργυροκάστρου, ο οποίος «απαγορεύει» την εγγραφή μαθητών στο ελληνικό τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής, αν δεν έχουν "μειονοτική" καταγωγή.
Συνεπώς αν ο μαθητής δεν κατάγεται από τα "αναγνωρισμένα" από το αλβανικό κράτος ως "μειονοτικά" χωριά, τότε δεν μπορεί να διδαχθεί στην μητρική του γλώσσα, την Ελληνική και αναγκαστικά θα απευθυνθεί προς τα συνήθη αλβανικά σχολεία.
Η ρατσιστική αυτή συμπεριφορά του αλβανικού κράτους, δεν θέλει απλώς να αποτρέψει την εγγραφή "αλβανών" μαθητών σε ένα ελληνικό τμήμα αλλά επαναφέρει πανηγυρικά το καθεστώς των "μειονοτικών ζωνών" του καθεστώτος Χότζα σε Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα, με τα 99 χωριά τους!
Με τον τρόπο αυτό, μαθητές με καταγωγή από τα υπολοιπα χωρεια της Βορείου Ηπείρου δεν θα μπορούν να διδαχθούν στην ελληνική γλώσσα, μόνο και μόνο επειδή κατάγονται από τα χωριά που το αλβανικό κράτος δεν αναγνωρίζει ως "μειονοτικά" (!).
Η πρακτική αυτή αποτελεί κατάδηλη καταπάτηση των κατοχυρωμένων ανθρωπινων δικαιωματων των βορειοηπειρωτών από την πλευρά του αλβανικού κράτους.
Κλείνοντας, ως aftonomi.gr θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι αποτελεί ντροπή για την βορειοηπειρωτική κοινότητα η στήριξη και η ανάδειξη τέτοιων ανθρώπων που μόνο κακό προκαλούν στον χώρο μας.
aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: