Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μανιάτης: Δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια αντέγραψε απολύτως και υιοθέτησε πλήρως, το σύνολο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Μανιάτης
Για αντιγραφή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ο γραμματέας της ΚΟ του κινήματος, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
«Η χθεσινή ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια αντέγραψε απολύτως και υιοθέτησε πλήρως, το σύνολο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας και στο θέμα της λήψης μέτρων για τη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην εξαγγελία του κ. Τσίπρα για τη δημιουργία ενός Ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα μελλοντικά έσοδα των υδρογονανθράκων, ο κ. Μανιάτης παρατήρησε:
«Λυπάμαι αλλά ο κ. Τσίπρας έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Πριν μερικές εβδομάδες ως Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καταθέσαμε Πρόταση Νόμου στην Κυβέρνηση για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 150 δις ευρώ από τα έσοδα των Υδρογονανθράκων τα επόμενα 20 - 30 χρόνια, έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να μην πάνε για καταναλωτικές δαπάνες του ελληνικού δημοσίου, αλλά να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».
Οσον αφορά στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «ποιοτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και κατοικίες, προκειμένου να υπάρξουν ενεργειακά οφέλη και εξοικονόμηση ενέργειας», ο κ. Μανιάτης υπενθύμισε ότι η δράση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο περίπου, ως πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ. Πρόκειται όπως εξήγησε για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον" συνολικής δαπάνης 700 εκατ. ευρώ «όπου πάνω από 30.000 ελληνικά νοικοκυριά έχουν καταθέσει αιτήσεις και πάνω από 5.000 έχουν ήδη αρχίσει να αποπληρώνονται, με επιδότηση 70% των επεμβάσεων σε κατοικίες των φτωχότερων και ασθενέστερων νοικοκυριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: