Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Aλ Κάιντα: "Σκοτώστε κι άλλους Αμερικάνους"

«Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς», η «προσβλητική» ταινία είναι «ένα νέο κεφάλαιο στις σταυροφορίες κατά του Ισλάμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αλ Κάιντ χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις προς τους αμερικανικούς στόχους «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων».
«Όποιος συναντά Αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή», τονίζεται στην ανακοίνωση της Αλ Κάιντα, ενώ παράλληλα εγκωμιάζονται οι επιθέσεις διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών.
«Το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του Ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη».
Τέλος στην ανακοίνωσή της η οργάνωση τονίζει ότι τα επεισόδια είναι οι «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ αναπτύσσουν αρκετές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπιστούν τα επεισόδια, σε 18 περίπου σημεία του ισλαμικού κόσμου, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λίον Πανέτα.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση διαδηλώσεων, οι οποίες θα προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις», δήλωσε ο Πανέτα στην επιθεώρηση Foreign Policy.
O Αμερικανός αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, όμως, σύμφωνα με το Foreign Policy, το Πεντάγωνο θα συζητήσει για την αποστολή 50 πεζοναυτών για την προστασία της αμερικανικής πρεσβείας στο Σουδάν, ενώ εκατό πεζοναύτες έχουν ήδη σταλεί στη Λιβύη και την Υεμένη.
«Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για όσους κάνουν κακό στους Αμερικανούς» διαμήνυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ζήτησε να επανεξεταστούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: