Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Προβόπουλος μείωσε τις αποδοχές του κατά 30%

Νέα μείωση κατά 30% στις αποδοχές του, με δική του πρωτοβουλία, ανακοίνωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, αναφέρει ότι η ΤτΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια ελέγχου των εξόδων.
Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, εκτός από τις δικές του περικοπές, οι οποίες σε σχέση με το 2009 αγγίζουν το 50%, ανάλογες μειώσεις θα υποστούν και οι δύο υποδιοικητές της Τράπεζας.
Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι οι λειτουργικές δαπάνες της ΤτΕ μειώθηκαν κατά 21% στη διετία 2010-2011 μέσα από περικοπές στις υπερωριακές αμοιβές και τα υπηρεσιακά ταξίδια, εξορθολογισμό των διαδικασιών προμηθειών και συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων (κατά περίπου 40%) καθώς και των θυρίδων/πρακτορείων, παρά την αύξηση των αρμοδιοτήτων που επέβαλαν οι οικονομικές συνθήκες.
Τα τελευταία δύο χρόνια επιτεύχθηκε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συντάξεων κατά 14%.
Πέραν των ανωτέρω περικοπών και εξοικονομήσεων, με βάση τη νέα 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση (που ισχύει από το Μάιο του 2012), όπως έγινε γνωστό οι μισθοί θα περικοπούν κατά επιπλέον 17% σε ετήσια βάση.
Aπό 1.12.2009, τα μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής (στο οποίο συμμετέχουν ο διοικητής και οι δύο υποδιοικητές) περιέκοψαν αυτοβούλως τις αποδοχές τους κατά 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: