Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Schämen Sie sich, Frau Merkel (Ντροπή σας κυρία Μέρκελ)

Η γερμανίδα καγκελάριος κατώτερη των περιστάσεων, προσπαθεί να καθυστερήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα - Δυσφορία για τους γερμανούς απο στελέχη ΔΝΤ- ΕΕ - Απολύσεις στο δημόσιο επιβάλλει το ΔΝΤ- Παπανδρέου: "Το ΔΝΤ δεν θα φύγει με τη βία"
Ακόμα και τα στελέχη του ΔΝΤ και της ΕΕ εκφράζουν ανοικτά τη δυσφορία τους για την καθυστέρηση της Γερμανίας να εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς της Ελλάδα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν έστειλε εμμέσως μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο λέγοντας πως με τη βοήθεια "κρίνονται όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας αλλα και της ευρωζώνης και ολόκληρου του κόσμου". Ταυτόχρονα οι υπουργοί οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας τόνιζαν οτι “είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι”.
Η Ευρώπη και η Γερμανία αξίζουν ενα πραγματικό ηγέτη και όχι μια έντρομη γυναίκα η οποία αγνοεί την ιστορική της θέση και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει γατζωμένη στην καγκελαρία της Γερμανίας.
Ακόμα και ο αμερικανός υπουργός οικονομικών ζήτησε απο την τρόικα και τις ελληνικές αρχές “να δράσουν γρήγορα” στη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. κατα την οποία συζητήθηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.
Παρόλα αυτα η Αγκελα Μέρκελ προσπαθεί να περισώσει τη διαφαινόμεη ήττα της στις περιφερειακές εκλογές της 9ης Μαϊου, “πνίγοντας” την Ελλάδα και θέλοντας να εμφανιστεί οτι εξυπηρετεί τα εθνικά της συμφέροντα.
Οι γερμανοί προσπαθούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία και ζητούν νέο σχέδιο εκτάκτων μέτρων. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι να εμφανίσουν στην γερμανική κοινή γνώμη οτι η Ελλάδα πρέπει να πάρει ακόμα σκληρότερα μέτρα και να πείσουν τους ψηφοφόρους τους οτι δεν σπαταλούν τα χρήματα του γερμανικού λαού.
Σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο υπουργός οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε είπε οτι “οι Ελληνες πρέπει να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα σταθερότητας των δημοσίων οικονομικών τους για το 2011 και το 2012. Το ΔΝΤ είναι αρμόδιο να κάνει την εκτίμηση καθώς παίζει ένα ρόλο – κλειδί” είπε και πρόσθεσε πως η απόφαση για το πότε και πόση οικονομική βοήθεια θα δοθεί στην Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο μετά απο 10 μέρες.
Ο υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, τονίζει πως «η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει σε συνθήκες εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της. Γι' αυτό και η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας θα επιτηρείται αυστηρά. Αν παραβιάζεται, βεβαίως, θα κόβεται η βοήθεια». Προσθέτει πως «εάν πετύχουμε το στόχο επιστροφής της Ελλάδας στην αγορά -και πιστεύω βάσιμα ότι θα το πετύχουμε- η βοήθεια δεν θα κοστίσει τίποτα στο Γερμανό".
Την ίδια ώρα πολύ σκληρά μέτρα ζητά το ΔΝΤ , όπως κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και της 13ης σύνταξης, ελαστικοποίηση και απελευθέρωση απολύσεων, περικοπές στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: