Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Γερ. Αρσένης: Δεν είμαι εγώ ο «κομιστής»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, στα ηλεκτρονικά και έντυπα δημοσιεύματα , που τον παρουσίαζαν ως τον υπεύθυνο διαρροών για την Ελληνική οικονομία, σε διεθνή δίκτυα.Ο κ. Αρσένης δήλωσε την Πέμπτη (08/04):
«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής μου στις διαρροές για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για γελοιότητες και κακόβουλες αθλιότητες. Οι ανυπόστατες αυτές διαρροές, εκτός από τις εμφανείς σκοπιμότητές τους, αποδεικνύουν και την πλήρη άγνοια της διεθνούς οικονομικής πρακτικής που έχουν οι εμπνευστές τους. Δεν θα μπω στη διαδικασία και λογική αυτών των φημών. Δεν μου το επιτρέπει ούτε η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή ούτε ο σεβασμός μου στην κοινή γνώμη και τον τόπο μας που, αυτή την περίοδο, περνάει δύσκολες στιγμές. Ντρέπομαι ειλικρινά για την κατάντια αυτών που επιλέγουν τέτοιες συκοφαντικές μεθοδεύσεις.»
"Καβγάς" για τα επιτόκια και τις διαρροές στη Βουλή
«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και εγρήγορση τις εξελίξεις, αλλά στόχος μας δεν είναι τόσο η καθημερινή διακύμανση των επιτοκίων, αλλά παραμένει η εμπέδωση του χαμένου αισθήματος αξιοπιστίας της χώρας και η είσοδος της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης,» δήλωσε την Πέμπτη (08/04) ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή κατά τη συζήτηση και επεξεργασία του φορολογικού νομοσχεδίου.
Από τη ΝΔ ο εισηγητής στο φορολογικό νομοσχέδιο Θ. Καράογλου μίλησε για «αγωνία και αμηχανία για την πρωτοφανή άνοδο των spread τα οποία σημείωσαν ρεκόρ δωδεκαετίας». Ο ίδιος έκανε λόγο για αδιέξοδη και λάθος πολιτική της κυβέρνησης: «Σας καλούμε να σοβαρευτείτε και να ανακαλύψετε τον «αξιωματούχο»- βαθύ λαρύγγι».
Ο αγορητής του ΚΚΕ Α. Τζέκης μίλησε για υποκρισία της ΝΔ, η οποία «είναι υπόλογη για το δημόσιο χρέος» και προσέθεσε ότι και πάλι καλείται ο λαός να πληρώσει για να τα καρπωθούν οι κερδοσκόποι και από τα επερχόμενα νομοσχέδια για το εργασιακό, το ασφαλιστικό και για τις συγχωνεύσεις που υποκρύπτουν και απολύσεις.
Από τον ΛΑΟΣ ο Η. Πολατίδης επανέλαβε ερώτηση που έχει καταθέσει σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα της «Μοντ» για το ρόλο του επικεφαλής της Επιτροπής Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρου Χριστοδούλου και τη σχέση του με την Goldman Sachs.
«Δεν ξέρω ποια σχέση έχει ο κ. Χριστοδούλου με την GoldmanSachs, ξέρω όμως ότι είναι ο πιο φλύαρος επικεφαλής σε αυτό το πόστο στην Ευρώπη», σχολίασε ο Δ Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: