Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οι γυναίκες προκαλούν τους σεισμούς

Το έχουμε ξαναπεί και όχι εμείς πρώτοι άλλα ο θυμόσοφος αρχαίος ελληνικός κόσμος: Πυρ, γυνή και θάλασσα, τα τρία κακά του κόσμου. Αυτό σκέφτηκε και ένας ανώτατος ιερέας στο Ιράν και προέβη στην διαπίστωση ότι οι γυναίκες, εκτός όλων των άλλων, φταίνε που οι σεισμικές δονήσεις χτυπούν τόσο συχνά τη χώρα της Μέσης Ανατολής!
“Πολλές γυναίκες που δεν ντύνονται σεμνά και οδηγούν τους νεαρούς άνδρες σε πράξεις ακολασίας, διαφθείροντας τους και σκορπώντας τον αισθησιασμό στους δρόμους, αυξάνουν την πιθανότητα σεισμικών δονήσεων στο Ιράν” δήλωσε ο Ιρανός κληρικός, λίγο μετά την πρόβλεψη του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ ότι τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει τη Τεχεράνη ισχυρός σεισμός.
Ο Χογιατολεσλάμ Καζέμ Σεντιγί, λίγο μετά τη λειτουργία, τόνισε ότι για να αποφευχθεί αυτός ο φοβερός σεισμός, πρέπει να “συνετιστούν οι νεαρές κοπέλες και να ντυθούν όπως επιτάσσει η Ισλαμική Δημοκρατία” δηλαδή από την κορυφή μέχρι τα νύχια.
Ειδικά στην Τεχεράνη, οι νέες κοπέλες όχι μόνο δεν φορούν πλέον μαντίλα, αλλά ντύνονται “δυτικά”, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Ιρανούς ιερείς.
Πάντως, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει την ιρανική κυβέρνηση για έναν πολύ ισχυρό σεισμό, ενώ μερικοί από αυτούς έχουν προτείνει να μετακινηυθεί η πρωτεύουσα του Ιράν σε μια περιοχή λιγοτερο σεισμογενή.
Ο ίδιος ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, πριν από δύο εβδομάδες είχε προβλέψει ότι θα χτυπήσει την Τεχεράνη ένας μεγάλος σεισμός, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα, είχε προτείνει σε 5 εκατομμύρια πολίτες να μετακινήθουν για την “ασφάλεια” τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: