Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Μινωίτες και ανακάλυψη της Αμερικής!

Την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, στη Βασιλική Γεωγραφική Ακαδημία της Βρετανίας, έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση για την παρουσίαση των στοιχείων του Gavin Menzies, σχζετικά με την ανακάλυψη της Αμερικής α��ό τους αρχαίους Μινωτίτες!
Ο Menzies ήταν Ναύαρχος Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα αρχαίων πολιτισμών.
Ο ναύαρχος στην εκδήλωση αυτή, προανήγγειλε την παρουσίαση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι οι Μινωίτες ήταν εκείνοι που ανακάλυψαν την Αμερική χιλιάδες χρόνια πριν από τον Κολόμβο. Αυτά θα περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Χαμένοι Θησαυροί της Ατλαντίδας».
Ο συγγραφέας ανέφερε ορισμένα από τα επιχειρήματά του, προκαλώντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού, ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο του 2011 (!) προκειμένου να έχει όλα τα στοιχεία στην διάθεσή του, οπότε και να γίνει η επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου!
Επειδή η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί ήταν πως η εκδήλωση γινόταν για να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα -και όχι να προαναγγελθούν- ο κ Menzies παρέπεμψε τους ανυπόμονους στο βιβλίο «Το παγκόσμιο εμπόριο και οι βιολογικές ανταλλαγές πριν από το 1492», που έχουν εκδώσει οι δύο καθηγητές Carl Johannessen και John Sorenson - που επίσης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση!
Και οι δύο τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της θεωρίας του Gavin Menzies, περί Μινωιτών και Αμερικής καθώς και οι ίδιοι στο σύγγραμμά τους υποστηρίζουν ουσιαστικά ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η εξερεύνηση των ωκεανών και η μεταφορά εμπορευμάτων υπερατλαντικά είχε γίνει πολύ πριν τον Κολόμβο.
Όσον αφορά τώρα στον Gavin Menzies, ανέφερε ότι σταδιακά θα φέρνει στο φως όλο και περισσότερες πληροφορίες. Προς το παρόν, αρκέστηκε να πει ότι βασικές πηγές του είναι έγγραφα ακαδημαϊκού περιεχομένου, ενώ οι συγκρίσεις που πραγματοποίησε και επαλήθευσε το συμπέρασμά του, βασίστηκαν στη μεταλλουργία, τις τεχνικές πλοήγησης της αρχαίας ναυπηγικής, και στοιχεία dna.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του βιβλίου του στον πολιτισμό των Ατλάντων που περιγράφεται από τον Πλάτωνα, και υπόσχεται ότι θα μας αποκαλύψει την μεγάλη αυτοκρατορία ενός θρυλικού πολιτισμού.
Διαβάστε λεπτομέρειες παρακάτω στο "Οι αρχαίοι έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: