Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Στη Σουηδία ο πρωθυπουργός

Στο 36ο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας (SAP) στη Στοκχόλμη μιλά σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου. Η ομιλία του Γιώργου Α.Παπανδρέου,θα πραγματοποιηθεί στην ειδική Ολομέλεια του Συνεδρίου, στις 7:30 μ.μ.Το Συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν στην οικονομία και ειδικότερα στις πολιτικές για την τόνωση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.
Η παρουσία του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο του SAP υπογραμμίζει τις αδελφικές παραδοσιακές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.Οι δεσμοί των δύο κομμάτων είναι ιστορικοί από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε και έχει στενή συνεργασία με την ηγεσία και προσωπικότητες των Σουηδών Σοσιαλδημοκρατών,όπως ο Olaf Palme, η Anna Lindh και η σημερινή Πρόεδρος του Κόμματος,Mona Sahlin.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο Πρωθυπουργός θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με την Πρόεδρο του SAP, Mona Sahlin,καθώς και με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Διοργανικές Σχέσεις και την Επικοινωνιακή Πολιτική,Margot Wallstrom. Το Συνέδριο του SAP γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία,έντεκα μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στη Σουηδία.Από τις 7 Δεκεμβρίου 2008,οι Σοσιαλδημοκράτες ηγούνται του «Πρασινο-Κόκκινου» συνασπισμού προοδευτικών δυνάμεων,στον οποίο συμμετέχουν οι Πράσινοι και το Κόμμα της Αριστεράς.Ο συνασπισμός αυτός προηγείται σταθερά στις έρευνες της κοινής γνώμης και έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές.
Αύριο ο κ.Παπανδρέου,θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνάντηση των Πρωθυπουργών Σοσιαλιστικών,Σοσιαλδημοκρατικών και Εργατικών Κομμάτων που θα γίνει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Τη συνάντηση αυτή οργανώνει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) λίγο πριν από το Συμβούλιο Κορυφής που θα γίνει στη Βελγική πρωτεύουσα στις 29-30 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: