Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Παγώνουν οι μετά την 4η Οκτωβρίου προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Tο «πάγωμα» όλων των προσλήψεων,που πραγματοποιήθηκαν μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου,έως ότου κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση,ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26/10) ο Υπουργός Εσωτερικών,Γ.Ραγκούσης.Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους,
ο κ.Ραγκούσης ανακοίνωσε πως καταργείται η συνέντευξη,η βαθμολόγηση της οποίας συνέβαλε στη γενική αξιολόγηση των υποψηφίων, καθώς και ότι αναβαθμίζεται η βαθμολογία για τίτλους σπουδών,μεταπτυχιακών και λοιπών διπλωμάτων.
Επιπλέον,ο κ.Ραγκούσης έκανε σαφές πως καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης στις προσλήψεις,ενώ καταργούνται οι συμβάσεις έργου,οι οποίες σταδιακά αντικαθίστανται από συμβάσεις ορισμένου χρόνου,υπό τον έλεγχο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.
Οι θέσεις θα προκηρύσσονται στο εξής με το νέο νομοθετικό πλαίσιο,το οποίο υπολογίζεται να εφαρμοστεί τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.
Τέλος,μέσα στην επόμενη εβδομάδα,αναμένεται να επιλεγούν οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων,ενώ ολοκληρώνεται άμεσα η τοποθέτηση των δεκατριών Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: