Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Θέμα ντιμπέιτ των υποψηφίων

Από κοινού δέσμευση για τους όρους της προεκλογικής περιόδου,αναφορικά με την ανάληψη της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας,πρότεινε με επιστολή προς τους συνυποψηφίους της η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Όροι που θα διασφαλίσουν τον πρώτιστο στόχο μας που είναι κοινός:η ενότητα της παράταξης και η γρήγορη ανασυγκρότησή της»,ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων,πρότεινε την ύπαρξη μίας ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων,προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα φαινόμενα παρεκτροπής από υποστηρικτές τους.
«Ακρότητες, προσωπικές επιθέσεις,προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, χρειάζεται να αποφευχθούν.Κυρίως να αποφύγουμε προστριβές μεταξύ των στελεχών της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης»,τόνισε.
«Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται να διολισθήσει σε τέτοιες πρακτικές. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραιτήτως και για τον κάθε ένα υποστηρικτή μας.
Γι’αυτό και προτείνω να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ μας,ώστε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση και αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος εκ των υποστηρικτών μας παρεκτραπεί.»,ανέφερε χαρακτηριστικά.
Νέες ιδέες,όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας,η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης,η καθιέρωση του θεσμού του forum που προτείνεις,είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις, παρατήρησε.
«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πορεία προς την εκλογή θα είναι μια πορεία όπου θα κυριαρχούν η πολιτική και οι νέες ιδέες που θα ανανεώσουν την αξιοπιστία και τη δυναμική της παράταξής μας»,τόνισε.
Παράλληλα,με επιστολή της προς τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις που κατέθεσε για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.
Τηλεοπτική συζήτηση αντιπρότεινε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος,απαντώντας στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη.
«Αφού πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας,όπως είχα εισηγηθεί και στην Οργανωτική Επιτροπή,να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση και αν υπάρξει δεύτερος γύρος,μία ακόμα,πριν από την τελική εκλογή»,ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ας τελειώνουμε όμως,με τα διαδικαστικά και ας μπούμε βαθιά στον προβληματισμό και την πολιτική ουσία της κρίσιμης για το μέλλον της παράταξής μας,συγκυρίας,μέσα από την οποία,η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει και θα βγει ανανεωμένη,περισσότερο ενωμένη,πιο ισχυρή, πιο πειστική,ανοίγοντας και πάλι το δρόμο για το νέο δυναμικό και πρωταγωνιστικό της ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας»,υπογράμμισε.
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας,ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου,με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού,σχετικά με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου της ΝΔ,εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου,με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος,τοποθέτηση των τεσσάρων υποψηφίων πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν και απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: