Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Προκρίνεται με ένσταση ο Ολυμπιακός

Το λάθος της τεχνικής ηγεσίας του Πανσερραϊκού να χρησιμοποιήσει έκτο ξένο παίκτη (συγκεκριμένα τον Καλί) στον αγώνα με τον Ολυμπιακό κατά παράβαση του ΚΑΠ πιθανόν να άρει τον αποκλεισμό των "ερυθρολεύκων" από το κύπελλο Hellas online."Θα το εξετάσουμε και θα πράξουμε αναλόγως" λένε στον Πειραιά.Π.Θεοδωρίδης στο contra.gr:"Ας κάνει ο Ολυμπιακός ό,τι νομίζει...".Η σοβαρή αβλεψία του πάγκου του Πανσερραϊκού να χρησιμοποιήσει έκτο ξένο παίκτη στην ενδεκάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό ενδέχεται να στοιχίσει στους Σερραίους τον αποκλεισμό στα χαρτιά από τη συνέχεια του κυπέλλου Hellas online.
Συγκεκριμένα,στο 75' ο Καλί αντικατέστησε τον Παπάζογλου και για ένα δίλεπτο (έως τη στιγμή της αντικατάστασης του Τάντιτς από τον Κωνσταντινίδη) ο Πανσερραϊκός είχε στο τερέν 6 ξένους (για την ακρίβεια,μη έχοντες δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδας) ποδοσφαιριστές,κάτι που απαγορεύει ο ΚΑΠ.
Στη σχετική διάταξη αναφέρεται ότι ο καταρτισμός της ενδεκάδας στους αγώνες κυπέλλου υπόκειται στους περιορισμούς που ισχύουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες της Β' Εθνικής υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα όχι περισσότερους από 5 ξένους κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα.
Ο Ολυμπιακός νομιμοποιείται μέσα στο επόμενο 48ωρο να υποβάλλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα των Σερρών,επικαλούμενος τον κανονισμό.Προς το παρόν,η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ αποφεύγει να τοποθετηθεί ή να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της, περιμένοντας να ενημερωθεί πλήρως για τα δεδομένα της υπόθεσης.
"Αν πιστεύει ο Ολυμπιακός ότι πρέπει να κάνει ένσταση ας κάνει.Εγώ τι παραπάνω να πω; Αν κρίνουν ότι έτσι πρέπει να γίνει ας πράξουν αναλόγως",ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Πέτρου Θεοδωρίδη στο contra.gr.Ερωτηθείς αν γνώριζαν στην ομάδα για την παρατυπία,ξεκαθάρισε:"Όχι,ενημερωθήκαμε από τους δημοσιογράφους".
Η υπόθεση θυμίζει έντονα την περίπτωση Βάλνερ,χάρη στην οποία οι "ερυθρόλευκοι" πήραν στα χαρτιά το ματς με την Καλαμαριά και αργότερα κατέκτησαν το πρωτάθλημα της περιόδου 2007-08.

Δεν υπάρχουν σχόλια: