Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

«Ένας στους 3 Ευρωπαίους ενδέχεται να προσβληθεί από τη νέα γρίπη»

Ένας στους τρεις κατοίκους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδέχεται να νοσήσει από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) τους προσεχείς μήνες,προβλέπει η ευρωπαία επίτροπος για την Υγεία,Ανδρούλα Βασιλείου,μιλώντας στον γερμανικό Τύπο.
«Με βάση όσα γνωρίζουμε έως τώρα,μέχρι και το 30% του πληθυσμού μπορεί να μολυνθεί με τον ιό της νέας γρίπης.Στην περίπτωση αυτή δυστυχώς θα έχουμε και έναν μεγάλο αριθμό θανάτων»,πρόσθεσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ντι Βελτ».
«Φαίνεται μάλιστα ότι ο ιός της νέας γρίπης αναμένεται να γίνει πιο επιθετικός τους προσεχείς μήνες»,πρόσθεσε η κ.Βασιλείου που συνέστησε στους Ευρωπαίους «να αγρυπνούν» και να μην παραμελήσουν τις κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες της γρίπης.
«Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης ενδέχεται να πληγεί.Ορισμένοι οικονομικοί τομείς όπως είναι ο τουρισμός και η ψυχαγωγία μπορεί να υποστούν συνέπειες»,υπογράμμισε η Kύπρια επίτροπος Υγείας,που κάλεσε τους ευρωπαίους πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά.
Τέλος,ζήτησε να κλείνουν αμέσως τα σχολικά κτίρια όπου εμφανίστηκαν κρούσματα της νέας γρίπης και να ανασταλούν όλες οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε χώρους αθλητικούς ή καλλιτεχνικούς εάν και εκεί έχουν εμφανιστεί κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: