Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Φιλέλληνας από τον Καναδά

Ένα λόγο γεμάτο λυρισμό και βαθύ φιλελληνισμό απηύθυνε κατά το επίσημο γεύμα του προέδρου της Δημοκρατίας,Κάρολου Παπούλια,η γενική κυβερνήτης του Καναδά,Μικαέλ Ζαν,η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα με αφορμή τη σημερινή παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ 2010.
Η κ.Ζαν τόνισε πως ο Καναδάς είναι ο τόπος όπου ζουν 250.000 Έλληνες,ενώ 25.000 Έλληνες με καναδική καταγωγή ζουν στην Ελλάδα και τη χώρα επισκέπτονται 50.000 Καναδοί τουρίστες κάθε χρόνο.
Επίσης υπογράμμισε πως η χώρα της και η Ελλάδα συνδέονται με αγαστή συνεργασία στους παγκόσμιους οργανισμούς,δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως η Ελλάδα έχει προσχωρήσει στην οικογένεια της γαλλοφωνίας.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις έδρες Ελληνικών Σπουδών που βρίσκονται στα πανεπιστήμια McGill του Μόντρεαλ,York του Τορόντο,Manitoba της Μανιτόμπα και Simon Fraser του Βανκούβερ,επισημαίνοντας πως από το 2002 λειτουργεί το πρώτο κέντρο καναδικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή της στην Αρχαία Ολυμπία η γενική κυβερνήτης του Καναδά τόνισε ότι θα επιχειρήσουν μια μεγάλη δεντροφύτευση στην περιοχή,αποδίδοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους που έπληξαν οι καταστροφικές φωτιές πριν δυο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: