Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Καραμανλής: "Θα μείνω αρχηγός της ΝΔ"

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ.Ο κ.Καραμανλής δήλωσε αμετακίνητος στη θέση του αρχηγού της ΝΔ,ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την αντίδραση του Μιχάλη Λιάπη για τις εκλογές, είπε όμως με νόημα ότι «όσα στελέχη διαφώνησαν πριν ληφθεί η απόφαση έσφαλλαν».
«Όσο αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο θα είμαι στην πρώτη γραμμή» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας της ΝΔ.
Τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη προεκλογική μάχη,εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι τελικά η κυβέρνηση θα επανεκλεγεί,παρά το «εχθρικό επικοινωνιακό κλίμα» που υπάρχει.Σωρεία ερωτήσεων για τα στελέχη της ΝΔ δέχθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε για «λάθη» των βουλευτών του,ενώ κληθείς να σχολιάσει την επιστολή και παραίτηση Λιάπη απάντησε:« Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».
Σε σχέση με τους υπουργούς που ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα, υποστήριξε πως «κανείς δεν είναι αλάνθαστος.Το πώς θα είναι κάποιος στη θέση που θα τον επιλέξεις δεν μπορείς να το ξέρεις από την αρχή. Η εμπειρία αποδεικνύει την ικανότητα των προσώπων», υποστήριξε μεταξύ άλλων.
Μάλιστα τόνισε δύο φορές ότι σε περίπτωση νέας διακυβέρνησης θα υπάρχουν νέα πρόσωπα και ενδεχομένως να μην είναι από το στενό πολιτικό περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από ανθρώπους «τεχνοκράτες» που είναι σχετικοί με τον κάθε κλάδο.
Για τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια όσων στελεχών της ΝΔ συνδέθηκαν με σκάνδαλα,ο κ.Καραμανλής είπε πως θα κριθούν όλοι από την συνολική συμπεριφορά τους,ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει ή όχι παλαιότερη δήλωση του ότι «ακόμα και υποψία να υπάρχει αυτομάτως θα βγαίνει εκτός ψηφοδελτίου».
Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε περίπτωση συνεργασίας με τα άλλα κόμματα.Συγκεκριμένα τόνισε ότι είναι υπέρμαχος μιας αυτοδύναμης ισχυρής κυβέρνησης,ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκλισης με ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ.
«Έχουμε μεγάλες πολιτικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ» διεμήνυσε ο κ.Καραμανλής και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει κρίση:«Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν καταγγελτικό,ευχάριστο λόγο που δεν δικαιολογείται.Εμείς ξέρουμε την κρίση, την έχουμε παλέψει επιτυχώς και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις.Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει απορρίψει μια τέτοια λογική».Απόλυτος εμφανίστηκε για το κόμμα του ΛΑΟΣ.«Είναι ένα κόμμα με ακραία ιδεολογία που ρέπει στον λαϊκισμό. Δεν υπάρχει καμιά προοπτική ή σκέψη για συνεργασία με το ΛΑΟΣ. Με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε»."Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν και πρωθυπουργό σε αυτές τις εκλογές" είπε ο κ. Καραμανλής,δικαιολογώντας την άποψη του ότι πρέπει να γίνει ένα ντιμπέιτ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων εκτός από το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών."Ο κόσμος εκτός απο ιδεολογίες και προγράμματα θέλει να μάθει και ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός",είπε ο πρωθυπουργός.Ερωτηθείς για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο σε περίπτωση ήττας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός είπε πως θα ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια ό,τι και να γίνει.«Σε περίπτωση πρότασης άλλου προσώπου,τότε θα πρέπει να το εξετάσουμε» είπε ο κ.Καραμανλής.
Σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου,είπε ότι πέρσι έκανε λάθος ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης,ενώ τόνισε πως η διαφθορά δεν ξεκίνησε στα πεντέμιση χρόνια της διακυβέρνησης του.Μάλιστα,όσον αφορά την υπόθεση Siemens υποστήριξε πως το κόμμα του είναι μακριά από το σκάνδαλο,καλώντας να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: