Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Γ.Παπακωνσταντίνου:"Ο πρωθυπουργός ψεύδεται"

Κερδισμένος στα σημεία βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου ύστερα από την ομιλία στη Θεσσαλονίκη, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ,Γιώργου Παπακωνσταντίνου.«Οι Έλληνες πολίτες που παρακολούθησαν τους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα στη Θεσσαλονίκη,έχουν καταλήξει στο ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά»,ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το σχέδιο εξόδου του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από τον κρίση αναπτύχθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με ένα πρόγραμμα 100 ημερών,ενώ ο πρωθυπουργός,δεν ανέφερε τίποτα για την ανάπτυξη ούτε για τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθεί η μέση ελληνική οικογένεια και το χαμηλό εισόδημα,αλλά υποσχέθηκε δύο χρόνια λιτότητας,τόνισε.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως για πρώτη φορά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές λέει υπεύθυνα ποια θα είναι τα πέντε πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή για να βγάλει την οικονομία από την κρίση.
Ως προς το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός σε συγκέντρωση γυναικών του κόμματός του ότι η επιλογή των πολιτών είναι μεταξύ του εύκολου και του δύσκολου δρόμου,ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε πως το πραγματικό δίλημμα έγκειται ανάμεσα στο σωστό δρόμο και τις λαθεμένες επιλογές και τη λάθος κατεύθυνση που έχει βάλει η Νέα Δημοκρατία την οικονομία.
«Ο πρωθυπουργός ψεύδεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε αναφορά του πρωθυπουργού,Κώστα Καραμανλή,πως το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την αύξηση του δημοσίου χρέους από το 30% του ΑΕΠ στο 100%.Παράλληλα,σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ μείωσε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1993 έως το 2003,ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως αύξησε και πάλι το χρέος με την άνοδό της στην εξουσία το 2004 (φόρτωσε 100 δισεκατομμύρια στο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια και είχε φορτώσει άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1990 – 1993).
Αναφορικά με την έκτακτη εισφορά που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να την εισπράξει,ο κ.Παπακωνσταντίνου τόνισε πως οι ανακοινώσεις από το ΠΑΣΟΚ αφορούν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και πως το ΠΑΣΟΚ δε συνιστά στους Έλληνες πολίτες να μην την εφαρμόσουν.
Σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπακωνσταντίνου,ανέφερε ότι ο στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι να μειωθούν βραχυπρόθεσμα ως ποσοστό του ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει σε έναν ορίζοντα τριετίας που θα συμβαδίζει με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ένας τρόπος,όπως αυτός που περιέγραψε ο κ.Παπανδρέου το Σαββατοκύριακο,προκειμένου να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία,το έλλειμμα θα αυξηθεί ούτως ή άλλως,παρατήρησε.
Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί και πιστεύει στην αυτοδυναμία,αλλά σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί θα επιδιώξει να οικοδομήσει μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία,υπογράμμισε. Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις στελεχών της ΝΔ από τα ψηφοδέλτια,απέδωσε τις αποχωρήσεις αυτές στην αδυναμία του πρωθυπουργού να πάρει κρίσιμες αποφάσεις την περίοδο που όφειλε και πως αυτό αποτέλεσε μία προσπάθεια συγκάλυψης των ζητημάτων που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία.
Τέλος, ανέφερε πως η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα ανακοινωθεί στην ώρα του,όπως και οι δύο περιφέρειες στις οποίες θα αποφασίσει θα είναι υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου,ενώ προσέθεσε πως θα καταργηθεί το ποσοστό του 42% για την εκλογή δημάρχων και νομαρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: