Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

"Όχι" στην έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα

Με ομόφωνη απόφαση το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αρνήθηκε να εκδώσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο στη χώρα μας καθώς όπως αναφέρεται στην απόφαση έχουν παραγραφεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στην Ελλάδα.Επιπλέον,οι τρεις δικαστές έκριναν ότι παραβιάστηκαν στοιχειώδη δικαιώματα του Γερμανού πολίτη ενώ αναμένεται να κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισής του.Ως τότε ο βασικός εμπλεκόμενος στην πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens,θα κρατείται στις φυλακές του Στάντελχαϊμ μέχρι να βγει και η επόμενη απόφαση για το δεύτερο ένταλμα που έχει εκδοθεί εις βάρος του.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως ο Νικόλαος Δένδιας,υπουργός Δικαιοσύνης,είναι ενήμερος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε για την άρνηση της γερμανικής δικαιοσύνης να εκδώσει τον Χριστοφοράκο.
Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
Ο Ντίνος Ρόβλιας,μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση για την υπόθεση Siemens και τη «συσκότισή της»,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ.δεν ήθελε την αλήθεια. Αρνήθηκε επανειλημμένα τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την διερεύνηση της υπόθεσης.Η Ν.Δ. είναι αυτή που μεθόδευσε και ολοκλήρωσε με τους ανθρώπους της την συσκότιση της υπόθεσης SIEMENS.
Μια κρίσιμη φάση αυτής της μεθόδευσης είχε να κάνει με τις κινήσεις του κ. Χριστοφοράκου.Οι ευθύνες είναι βαρύτατες σε πολιτικό - και όχι μόνο – επίπεδο.Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια»,υπογράμμισε ο κ. Ρόβλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: