Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό από 5,5-6,1% δίνουν 2 νέες δημοσκοπήσεις

Με 6,1% προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου,με τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα δύο κόμματα να είναι 35,7% και 29,6% αντίστοιχα,σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας "Metron Analysis" που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1.
Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 6,3%,ο ΛΑ.Ο.Σ 4,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,6%.
Ως προς το βαθμό συσπείρωσης,το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ποσοστό 91,1% έναντι 76,2% της ΝΔ με ποσοστό 2,1% ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να μετακινείται προς τη ΝΔ,1,7% προς το ΣΥΡΙΖΑ και 2% προς λοιπά κόμματα.Αντίστοιχα,από τη ΝΔ μετακινείται ποσοστό 9,3% προς το ΠΑΣΟΚ,4,1% προς το ΛΑ.Ο.Σ και 1,7% προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ,ποσοστό 66% θεωρεί πως δεν θα τις κάνει πράξη σε περίπτωση που αναδειχτεί νικητής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρείται πιο ικανή να διαχειριστεί την οικονομία με ποσοστό 37% έναντι 32% που εμπιστεύεται μία κυβέρνηση ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή.Εντυπωσιακό το ποσοστό της τάξης του 26% που επιλέγει “κανέναν”.
Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός,ο Κώστας Καραμανλής προηγείται μία ποσοστιαία μονάδα του Γιώργου Παπανδρέου,με 34% έναντι 33% αντίστοιχα.
Σε ερώτημα αναφορικά με το εάν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ σε περίπτωση ήττας στις επερχόμενες εκλογές,το 37% συμφωνεί και το 47% διαφωνεί.Ωστόσο,εάν τεθεί τέτοιο ζήτημα,η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό διαδοχής με ποσοστό 30% και ακολουθούν ο Γιώργος Σουφλιάς με 9%,ο Αντώνης Σαμαράς με 5% και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 4%.
Δημοσκόπηση GPO
Με 5,5% προηγείται στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του MEGA,με τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα δύο κόμματα να είναι 32% έναντι 26,5% αντίστοιχα.
Το ΚΚΕ ακολουθεί συγκεντρώνοντας 6,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ με 6,2%,ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,3%.
Στη δημοσκόπηση της GPO,καταλληλότερος ως πρωθυπουργός κρίνεται ο ΓιώργοςΠαπανδρέου με 36% έναντι 35,5% του Κώστα Καραμανλή.
Ποσοστό 63% των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση,ενώ ποσοστό 33,8% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με 33,8%.
Ως προς τη διαχείριση της κρίσης,ο Κώστας Καραμανλής κρίνεται καταλληλότερος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 35%,έναντι του 33% που συγκέντρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Διχασμένοι ως προς την ειλικρίνεια του πρωθυπουργού κατά τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ παρουσιάζονται οι ερωτηθέντες,με ποσοστό 50,8% να απαντά "πολύ/αρκετά" και το 49,3%"λίγο/καθόλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: